Mokslo metų mama laukia su siaubu: kainos šokiravo | Kas vyksta Kaune

Mokslo metų mama laukia su siaubu: kainos šokiravo

delfi.lt 2019/06/16 12:35
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kaune gyvenanti būsimo pirmoko mama, sukaičiavusi, kiek kainuos sūnaus laikas mokykloje – pakraupo. Nepriskaičiuojant mokyklinių reikmenų ir vaiko būrelių, suma vis tiek gaunasi įspūdinga.

Plačiau pasakoja kaunietė:

Esu būsimo pirmoko mama. Kadangi esame mažesnes nei vidutines pajamas uždirbanti šeima, gyvenanti Kaune, finansus planuojame iš anksto. Jau nupirkta kuprinė, po truputį dairomės kitų reikmenų, nes gautas sąrašas, ko reiks pirmokui, ilgokas.

Tačiau šįkart ne apie tai. Mus šiek tiek šokiravo skaičiai, kiek mums kainuos pirmoko laikas mokykloje.

Pirmokams pamokos pasibaigia apie 12 val. Tėvų darbas – 17-18 val. Taigi, suskaičiavome, kad prailgintoje grupėje teks kasdien praleisti po 6 val., nes nėra galimybės vaikui pačiam grįžti namo ir būti namuose vienam. Prailgintos grupės kaina vaikui 1 Eur/1 val., kasdien išeina jau 6 eurai. Mėnesiui plius/minus – 132 eurai.

Pietūs mokykloje mėnesiui kainuoja 40 eurų, jei šiemet nebrangs. Bet mokykloje būnant nuo 8-18 val., pietų tikrai neužteks. Priešpiečiams, be abejo, įdėsime kažką iš namų, bet pavakariams dar reiks papildomai kažką nusipirkti, tarkime bent bandelę. Jei prailginta grupė 132 + 40 pietūs ir dar pavakariai, tarkime 20 eurų, jau mėnesiui išeina beveik 200 eurų. O kur dar būreliai?

Situacija tikrai bloga, nes 200 eurų be būrelių šeimai jau yra nemaža našta.

Šalies sostinėje pradinukams prailginta grupė yra nemokama, nors ten ir algos didesnės. Tai didžiulė paspirtis šeimoms. O likę miestai ką veikia? Savivaldybės, išgirskite mus, tėvus, bent pirmus-antrus metus padenkite šias išlaidas. Paaugę vaikai jau patys grįš namo, nebereiks prailgintų grupių.

Kol kas su siaubu laukiame mokslo metų…

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA