Automobilių parkavimo ypatumai Kaune: kur noriu, ten stoviu? | Kas vyksta Kaune

Automobilių parkavimo ypatumai Kaune: kur noriu, ten stoviu?

„Kas vyksta Kaune“ montažas / „Kur stovi policija Kaune“ nuotr.

Sekmadienio popietę kauniečiai, vienoje socialinio tinklo „Facebook“ grupėje, pasidalino nuotraukomis, kuriose užfiksuotas įžūlus automobilių statymo būdas – tiesiai ant pėstiesiems skirtų šaligatvių.

Viena „Facebook“ grupės „Kur stovi policija Kaune“ narė, sekmadienį paviešino įžūlių Kauno vairuotojų parkavimo ypatumus. Nuotraukose užfiksuoti prabangūs automobiliai, palikti ant pėsčiųjų takų.

Grupės nariai pasidalino į dvi nuomonių stovyklas – vieni teigė, kad čia nieko tokio, nes kartais sudėtinga rasti vietą automobilių stovėjimo aikštelėje, o kiti rašė, kad toks automobilių parkavimo būdas yra įžūlus ir daug pasako apie vairuotoją.

„BMW – diagnozė“, – komentavo viena iš grupės „Kur stovi policija Kaune“ narių.

„Prie turgaus rast laisvą vietą yra iššūkis. O taip mašinos parkuojamos jau daug metų“, – komentaruose teigė kitas kaunietis.

Kelių eismo taisyklės (KET) nurodo, kad draudžiama automobilį statyti ant šaligatvio (išskyrus tuos atvejus, kai ten stovėti leidžia stovėjimo būdą nurodantys kelio ženklai).

Taip pat KET skelbia, kad automobilius draudžiama palikti ant pėsčiųjų ar dviračių tako, dviračių juostos, taip pat arčiau kaip 5 m atstumu prieš važiuojamosios dalies susikirtimą su pėsčiųjų ar dviračių taku.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA