Maratonas kuriant naują gamyklą Kauno rajone | Kas vyksta Kaune

Maratonas kuriant naują gamyklą Kauno rajone

Organizatorių nuotr.

Praėjusį savaitgalį Kaune praūžė kasmetinis „Citadele Kauno maratonas“. Jau septintasis bėgikus iš Lietuvos ir pasaulio pritraukiantis renginys į savo šurmulį įsuko ir dideles įmones. Šiemet 21 km ilgio pusmaratonio trasos rėmėja tapo JAV sveikatos priežiūros produktų gamintoja „Hollister Lietuva“.

[galerija kiek=”4″]

Jos generalinis vadovas, ne vieną maratoną įveikęs bėgimo entuziastas Shane Caher šypsosi – jo darbas tai kasdienis maratonas. Dvejiems metams į Lietuvą atvykusiam airiui patikėta neeilinė užduotis – sėkmingai parengti ir pradėti naujos kompanijos gamyklos, įsikūrusios Kauno LEZ teritorijoje, veiklą.

– Papasakokite, kaip atvykote į Lietuvą?

– Jau penkerius metus dirbu JAV sveikatos priežiūros produktus gaminančioje kompanijoje „Hollister Incorporated“. Kai buvo nuspręsta, jog naujausias jos padalinys įsikurs Lietuvoje, man buvo patikėta užduotis viską parengti ir pradėti šios gamyklos veiklą. Ir štai aš čia, ne taip seniai atvykau į Lietuvą.

– Ir kaip jums patinka mūsų šalis?

– Lietuva – nuostabi šalis, ir sakau tai nuoširdžiai. Man patinka šios šalies žmonės. Jie tikri savo srities profesionalai, turintys puikų požiūrį į darbą. Taip pat, man patinka lietuviškas maistas, ypač šaltibarščiai. Prisipažinsiu, visą gyvenimą nemėgau burokėlių, o kai paragavau šaltibarščių, galėčiau juos valgyti ir valgyti.

Taip pat planuoju, kad šią vasarą Lietuvoje mane turėtų aplankyti vaikai. Jie jau suaugę, studijuoja Airijoje, tad kelionė į Lietuvą bus puikus būdas praleisti atostogas. Turiu jiems daug ką parodyti, ypač šiltuoju metų laiku, kai šioje šalyje tiek daug žalumos.

– Jūsų darbas reikalauja daug atsakomybės, be to greitų sprendimų. Juk vos per dvejus metus turite užtikrinti, kad netrukus darbą pradėsianti gamykla veiktų nepriekaištingai. Ir visgi, kaip apibūdintumėt savo darbą – tai sprintas ar maratonas?

– Žinoma, kad tai tikras maratonas. Per kelerius metus galima pastatyti gamyklos pastatą, įdiegti reikalingą įrangą ir pasamdyti darbuotojų, bet „Hollister“, o kartu ir mano, tikslas yra sukurti sąlygas sėkmingai gamyklos veiklai ilgalaikėje perspektyvoje. Dar prieš pradedant gamyklos statybas, jau žinojome, kad Lietuvoje liksime ilgam laikui. „Hollister“ siekia tapti nuolatine vietos bendruomenės dalimi. Ir nors mano paskyrimas Lietuvoje yra dvejiems metams, mano užduotis – sukurti pagrindą gamyklos ateičiai.

Dėl to suprantame, kad turime investuoti ne tik į naujausias technologijas ar modernius produktų sprendimus, bet ir į kompanijos darbuotojus. Nors pati gamyba Lietuvos padalinyje dar neprasidėjo, mūsų darbuotojai jau dabar tam aktyviai ruošiasi. Siunčiame juos stažuotis į kitas šalis, kuriose veikia „Hollister“ gamyklos, kad jose įgytų praktinės patirties ir susipažintų su kompanijos kultūra. Kaip tik neseniai dalis darbuotojų sugrįžo į Lietuvą po ilgalaikių stažuočių Airijoje ir JAV, kai kuriais atvejais ten stažavęsi net pusantrų metų.

– Ir kokia gi yra „Hollister“ kultūra?

– Mūsų kompanijos kultūra yra paremta mūsų įkūrėjo palikimu ir apima mūsų misiją, viziją bei nekintamus principus. Mūsų misija – suteikti patogesnį ir oresnį gyvenimą žmonėms, kurie naudojasi mūsų produktais ir paslaugomis. Taip pat puoselėjame viziją – augti ir klestėti kaip nepriklausoma, darbuotojų valdoma kompanija ir tuo pat metu patiems tapti geresniais žmonėmis. Kartu laikomės ir tokių nekintamų principų kaip žmogaus orumas, paslaugumas, garbingumas ir rūpestingumas. Ir žinoma, vadovaujamės kultūriniais ir moraliniais įsitikinimais, kaip turėtume dirbti kaip darbuotojai ir kaip žmonės.

– Ne paslaptis, jog esate bėgikas. Net užkietėjęs šio sporto mėgėjas, įveikęs ne vieną maratoną ir pusmaratonį. Kaip atradote šią sporto šaką?

– Bėgimą atradau gan seniai, maždaug prieš dešimtmetį. Iš pradžių tai buvo tiesiog lengvas apšilimas bėgant bėgtakiu prieš treniruotes sporto salėje, vėliau draugai pradėjo drąsinti pabandyti bėgioti ir man tai labai patiko. Šiandien jau esu įveikęs 12 maratonų įvairiose pasaulio šalyse ir dar apie 40 pusmaratonių. Tai skamba kaip įspūdingas skaičius, tačiau turiu prisipažinti, jog bėgu gana lėtai. Nesivaržau dėl sportinių rezultatų, man kur kas svarbiau užtikrintai baigti pradėtą trasą.

– Kauno maratone įvairias distancijas bėgo net kelios dešimtys jūsų darbuotojų. Kaip jums pavyko surinkti tokį skaičių?

– Mūsų kompanijoje, kiekviename mūsų darbo procese ar veikloje, labai svarbu komanda, tarpusavio pagarba ir palaikymas. Šių vertybių laikomės ir už gamyklos ribų – kartu aktyviai dalyvaujame bendruomenės ir miesto socialiniame gyvenime. Dėl to, priėmę sprendimą prisidėti prie vieno svarbiausių Kauno miesto renginių, nė nedvejojome, kad į jį aktyviai įsitrauks ir mūsų darbuotojai, kurie kartu maratone nubėgo net 207 km. Drauge turėjome ir puikią palaikymo komandą, kuri įkvėpė viso maratono bėgikus.

Puoselėjame atvirą ir šiltą bendravimą tarp kolegų, nesvarbu kokias pareigas šie užimtų. Labai džiaugiuosi, kad ši praktika sėkmingai prigyja Lietuvos padalinyje, kad kolegos ne tik noriai įsitraukia į kompanijos iniciatyvas, bet ir dalyvauja jose kartu su šeimomis, vaikais. Tai rodo, jog žmonėms gera dirbti tokioje įmonėje, o mums tai labai svarbu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA