Renginys „Nemuno žiede“ stebins karinės programos išskirtinumu | Kas vyksta Kaune

Renginys „Nemuno žiede“ stebins karinės programos išskirtinumu

BNS 2019/06/08 09:37
DELFI nuotr.

Šeštadienį Kačerginės „Nemuno žiede“ veiksmo netrūks. Čia atvykusieji sulauks ne tik automobilių griausmo, bet ir papuls ir kariško renginio sūkurį, kur galės išbandyti savo jėgas ir susipažinti su kareivio „duona“.

Vytenio bendrosios paramos ir logistikos batalionas su Kauno rajono savivaldybe pirmą kartą organizuoja bendrą renginį Kačerginės „Nemuno žiede“ – pasibaigus savaitę trukusioms bataliono šauktinių galutinėms vertinamosioms pratyboms kariai savo ginkluotę ir karine techniką pristatys visuomenei, pranešė Krašto apsaugos ministerija. Birželio 8 dieną Kauno rajone vyks šauktinių karių baigiamųjų pratybų šventinis renginys „Karo logistų proveržis 2019“.

„Šis renginys yra skirtas šauktiniams kariams, kurie baigia tarnybą batalione ir grįš į civilį gyvenimą. Pasirodydami viešai, žinoma, siekiame ir populiarinti Lietuvos kariuomenę, ir visuomenei pristatyti Bendrosios paramos logistikos batalioną, kuris yra unikalus su savo technika ir galimybėmis teikiant logistinę paramą manevriniams vienetams“, – sakė Vytenio bataliono vadas pulkininkas leitenantas Julius Gaižauskas.

Kariuomenės diena Kačerginėje / Organizatorių nuotr.

Per renginį bus galima susipažinti su Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų kariniu orlaiviu Mi8, šarvuočiais M113, pamatyti Lietuvos kariuomenės naudojamą ginkluotę, ekipuotę, techniką, užduoti rūpimus klausimus apie nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą.

Šventės metu taip pat bus galima pamatyti Vytenio bataliono karių kovinės savigynos pasirodymą, pasirodymą ant skersinio, karinės technikos lenktynes. Su kariuomene bendradarbiaujantys moto sportininkai atliks „drifto“ pasirodymus, o batalionas pristatys ir karinę vadavietę, į kurią priims lankytojus.

Aktyviausi šventės lankytojai bus pakviesti dalyvauti granatos metimo varžybose pagal kariuomenėje patvirtintus standartus.

1993 metais įkurtas Marijampolėje dislokuotas Vytenio bendrosios paramos logistikos batalionas yra vienas iš Lietuvos kariuomenės Logistikos valdybos padalinių, jo uždavinys – užtikrinti Lietuvos kariuomenės vienetų bendrą kovinį aprūpinimą šalies teritorijoje ir už jos ribų bei plėtoti NATO ir ES aukštesniojo ešelono logistikos pajėgumą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA