Paaiškėjo, su kuo susigrums „Žalgiris“ LKL finale | Kas vyksta Kaune

Paaiškėjo, su kuo susigrums „Žalgiris“ LKL finale

DELFI nuotr.

Vilniaus „Rytas“ ir antrose pusfinalio rungtynėse dominavo bei tiesiausiu keliu žengė į „Betsafe–LKL“ finalą. Bene įdomiausia turėjusi būti atkrintamųjų serija pasibaigė užtikrintu „Ryto“ triumfu 2-0 prieš Klaipėdos „Neptūną“. Tai reiškia, kad LKL finale pamatysime klasikinį Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“ derbį.

Kaip skelbiama LKL portale, nuo pat rungtynių pradžios rungtynes kontroliavę vilniečiai 83:70 (25:12, 24:15, 19:19, 15:24) susitvarkė su „Neptūnu“ ir antrus metus iš eilės žengė į didįjį finalą.

„Ryto“ krepšininkai situaciją kontroliuoti pradėjo nuo pat susitikimo pradžios ir jau po pirmojo kėlinio turėjo dviženklį pranašumą – 25:12. Nė kiek neatsipalaidavę vilniečiai antrajame kėlinyje savo pranašumą dar labiau didino, o į ilgąją pertrauką išėjo atsiplėšę nuo „Neptūno“ 49:27.

Kaip rašo LKL, po ilgosios pertraukos „Rytas“ pradėjo triuškinti savo varžovus ir įpusėjus trečiajam kėliniui turėjo 28 taškų pranašumą – 64:36. Ketvirtajame kėlinyje „Neptūnas“ dar buvo priartėjo iki 13 taškų, tačiau didesnės intrigos atkurti nesugebėjo.

Antrąjį sezoną iš eilės į „Betsafe–LKL“ finalą patekęs „Rytas“ finalo seriją iki trijų pergalių pradės antradienį, kai Kaune susigrums su vietos „Žalgiriu“. „Kas vyksta Kaune“ primena, kad žalgiriečiai į finalą žengė be didesnio pasipriešinimo susitvarkę su Panevėžio „Lietkabeliu“. Panevėžiečiai mažajame LKL finale susitiks su kartų pralaimėjimą patyrusiais uostamiesčio krepšininkais.

„Rytas“: Derekas Needhamas 16 (5/6 dvit., 1/6 trit.), Mindaugas Girdžiūnas ir Arnas Butkevičius po 14, Eimantas Bendžius 12 (7 atk. kam.), D. J. Seeley ir Arciomas Parachouskis (6 atk. kam., 2/9 dvit.) po 7.

„Neptūnas“: Osvaldas Olisevičius 15, Deividas Gailius (6 atk. kam.) ir Gytis Masiulis (10 atk. kam.) po 10, Džiugas Slavinskas 8, Tomas Delininkaitis (1/5 trit.) ir Lorenzo Williamsas po 7.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA