Vykusioje „Kiemų šventėje“ – didelis dėmesys Kauno merui V. Matijošaičiui | Kas vyksta Kaune

Vykusioje „Kiemų šventėje“ – didelis dėmesys Kauno merui V. Matijošaičiui

R. Tenio nuotr.

Vakar trečią kartą Kaune surengtoje „Kiemų šventėje“ aplink Įgulos bažnyčią (soborą) su stalais, kėdėmis ir vaišėmis būrėsi miesto bendruomenės bei praeiviai. Puoselėti tarpusavio bendravimą skirtame renginyje buvo galima pamatyti ir Kauno miesto mero Visvaldo Matijošaičio nuotraukos maketą. Pasak idėjos sumanytojų, tokiu būdu norėta akcentuoti realybėje juntamą dialogo trūkumą tarp miesto valdžios ir gyventojų.

Žemųjų Šančių bendruomenės iniciatyva prie Nepriklausomybės aikštėje pastatyto realaus žmogaus dydžio V. Matijošaičio nuotraukos maketo, rankoje nešančio juodą atliekų maišelį su užrašu: „Bendruomenių nuomonė“, fotografavosi stabtelėję žmonės.

Kaip „Kas vyksta Kaune“ skelbta anksčiau, pasklidus žiniai apie planuojamą Nemuno pakrantės rekonstrukciją ir ketinimus čia nutiesti automobiliams skirtą gatvę, sulaukta Žemųjų Šančių bendruomenės pasipiktinimo. Gyventojai visais įmanomais būdais priešinasi tokiems pokyčiams – Nemuno pakrantę ne tik gynė susikibę rankomis, bet ir suorganizavo mitingą miesto sodelyje prie Kauno valstybinio muzikinio teatro. Čia buvo pasirašyta deklaracija su išreikštu bendruomenių noru kartu su miesto valdžia dalyvauti sprendžiant Kauno plėtros klausimus. t.y. iš anksto sužinant, kokie planai numatyti, ir ar visų pokyčių Kaune gyventojams tikrai reikia.

Minėtas dokumentas įteiktas Kauno miesto savivaldybės administracijos atstovams. Atsakymų į klausimus reikės laukti 20 dienų, jei jie netenkins, procedūra bus tęsiama toliau – nukreipiant pas savivaldybės skyrių darbuotojus ar vicemerus. Tik tokiu atveju, jei bendruomenėms atsakas vis tiek netiks, nariai bus registruojami susitikimui su meru, kuris gyventojus priima ne rečiau kaip kas 3 mėnesius.

„Šalia Kauno mero figūros Nepriklausomybės aikštėje vakar pastatėme ir bendruomenių pasirašytą jau minėtą deklaracijos modelį. Kadangi susitikti su V. Matijošaičiu mums iki šiol nepavyko, padarėme simbolinį šios deklaracijos paviešinimą merui“, – „Kas vyksta Kaune“ sakė Žemųjų Šančių bendruomenės pirmininkė Vita Gelūnienė.

Paklausta apie žmonių reakcijas pamačius didelę V. Matijošaičio nuotrauką miesto centre vakar vykusioje „Kiemų šventėje“, pašnekovė sakė, jog kauniečiai tokiu būdu jautėsi pagaliau galintys prieiti prie miesto vadovo, pastovėti, kartu nusifotografuoti.

„Taip siekėme atkreipti mero dėmesį pabrėždami tai, kad reikėtų daugiau bendrauti su žmonėmis, kurie yra šio miesto gyventojai ir tikrieji šeimininkai“, – sakė V. Gelūnienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA