D. Grybauskaitė balsavo antrajame prezidento rinkimų ture: Lietuvai pasisekė | Kas vyksta Kaune

D. Grybauskaitė balsavo antrajame prezidento rinkimų ture: Lietuvai pasisekė

BNS 2019/05/21 12:13
LRPK / R. Dačkaus nuotr.

Kadenciją baigianti prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad Lietuvai pasisekė, nes antrajame šalies vadovo rinkimų ture varžosi to verti kandidatai.

„Mums visiems Lietuvoje pasisekė, kad antrame ture dalyvauja kandidatai, kurie verti būti antrame ture. Žmonės tikrai galės pasirinkti, kas jiems labiausiai patinka ir yra prieš širdies“, – žurnalistams sakė iš anksto Vilniaus savivaldybėje balsavusi D. Grybauskaitė.

Ji tvirtino, kad Lietuvos gyventojai iš prezidento tikisi stabilumo, taikos ir gerovės. „Visus tuos dalykus kaip didžiulę atsakomybę turės perimti naujas prezidentas“, – kalbėjo šalies vadovė.

Antrajame prezidento rinkimų ture varžosi konservatorių iškelta buvusi finansų ministrė, Seimo narė Ingrida Šimonytė ir ekonomistas Gitanas Nausėda. D. Grybauskaitė neatskleidė, už kurį kandidatą balsavo.

Ji taip pat pareiškė valią Europos Parlamento rinkimuose ir teigė, kad būsimų parlamentarų laukia atsakingas darbas atstovaujant Lietuvos interesams Europos Sąjungoje (ES).

„Labai tikiuosi, kad mūsų žmonės pasistengs išrinkti tuos, kurie dirba, o ne tik sėdi ir ne tik džiaugiasi gera alga“, – kalbėjo prezidentė.

Rinkimuose į Europos Parlamentą dalyvauja 16 partijų ir visuomeninių komitetų keliamų kandidatų sąrašų. Lietuva į šią instituciją renka 11 atstovų.

Apibendrindama dvi savo kadencijas, D. Grybauskaitė tvirtino, kad dirbti šalies vadove buvo didžiulis iššūkis. „Aš tikrai esu laiminga, kad Lietuvos žmonės man patikėjo ir suteikė tą iššūkį visus dešimt metų“, – sakė ji.

Prezidentė teigė, kad dirbti buvo įdomu, nes valstybė keitėsi, buvo ir netikėtumų, o dviejų kadencijų demokratinėje valstybėje pakanka. „Mokytis reikėjo kiekvieną dieną, situaciją kiekvieną dieną buvo kitokia“, – kalbėjo D. Grybauskaitė.

Antroji jos kadencija baigsis liepą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA