Dviejų gyvybių pareikalavusios avarijos byloje – kaltinimai kaunietei | Kas vyksta Kaune

Dviejų gyvybių pareikalavusios avarijos byloje – kaltinimai kaunietei

„Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Baigtas ikiteisminis tyrimas dėl Kauno rajone įvykusios tragiškos avarijos, nusinešusios dviejų moterų gyvybes. Kad smūgio būta didelio, pažymi ir sumaitotų automobilių vaizdas, o dėl skaudžių pasekmių kaltinimai pareikšti kaunietei.

Kauno apylinkės prokuratūros Antrojo skyriaus prokuroras Mindaugas Šukys baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl praėjusių metų lapkričio mėnesio viduryje ties Margininkų kaimu įvykusio skaudaus eismo įvykio, rašoma Lietuvos Respublikos Prokuratūros puslapyje.

Pasak prokuroro M. Šukio, ikiteisminio tyrimo metu buvo atlikti visi būtini veiksmai, siekiant išsiaiškinti, kam krenta atsakomybė dėl moterų žūties avarijoje. Kaltinimai kelių eismo taisyklių pažeidimu pareikšti kaunietei, 41 metų I. M.

Tyrimo duomenimis, kaltinamoji nesuvaldė vairuojamo automobilio, išvažiavo į priešingos krypties eismui skirtą kelio pusę ir susidūrė su priešinga kryptimi tiesiai važiavusiu automobiliu. Įvykio metu automobilyje buvo keturios moterys, iš jų dvi žuvo, vienai buvo nesunkiai sutrikdyta sveikata, o ketvirtajai moteriai sukeltas nežymus sveikatos sutrikdymas.
Šį tyrimą atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai. Jiems vadovavo prokuroras M. Šukys. „Šiuo atveju įtariama, kad avarija įvyko, kai I. M. pažeidė Kelių eismo taisykles. Moteris nesiėmė visų atsargumo priemonių, kad nesukeltų pavojaus kitų asmenų saugumui, neatsižvelgė į važiavimo sąlygas“, – teigė prokuroras.

Kaltinamoji neprisipažįsta padariusi nusikalstamą veiką.

Kaltinamajai atsakomybė gresia pagal Baudžiamojo kodekso 281 straipsnio 5 dalį, dėl kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo. Bylą nagrinės Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai. Baudžiamasis kodeksas už šią nusikalstamą veiką numato laisvės atėmimo iki aštuonerių metų bausmę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA