Atgims romantiškas maršrutas legendiniu laivu iš Kauno į Nidą | Kas vyksta Kaune

Atgims romantiškas maršrutas legendiniu laivu iš Kauno į Nidą

R. Tenio nuotr.

Beveik baigtas laivo, kuris į Nidą plaukė nuo 1963 m., remontas. Planuojama, kad šį ketvirtadienį laivas bus nuleistas į vandenį ir išbandytas, tada paaiškės tiksli data, kada startuos pirmasis reisas, planuojama, kad vėliausiai tai įvyks birželio 6 dieną.

Planuojama, kad laivas iš Kauno į Nidą ir atgal plauks tris kartus per savaitę. Birželio mėnesį iki Joninių bilietas suaugusiam kainuos 29 eurus, likusią vasaros dalį bus siekiama, kad bilietas būtų ne brangesnis, nei 49 eurai.

„Kad galėtume išlaikyti konkurencingą bilieto kainą, kalbamės su Neringos ir Kauno savivaldybėmis dėl finansinio prisidėjimo prie šio maršruto. Manome, kad tai yra ne tik keleivinis, bet ir turistinis interesas. Taip pat tai yra skatinimas, kad keliuose būtų mažiau automobilių, o ir kelionė iš Kauno į Nidą vasaros metu dėl planuojamų spūsčių automagistralėje, eilių prie kelto tikrai bus patogesnė bei truks gerokai trumpiau, nei automobiliu – 4 valandas“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ sako VŠI „Vandens kelias“ vadovas Nerijus Šilgalis.

Planuojama, kad laivas į Nidą ir atgal kursuos ketvirtadieniais ir penktadieniais. Šeštadieniais būtų plaukiama į Nidą, o grįžtama atgal sekmadienį. Tokia schema pasirinkta išanalizavus poilsiautojų ir turistų poreikius.

Kaip minėta, laivas Nidą pasieks per 4 val., plauks 60 kilometrų per valandą greičiu. Laivas iš Kauno išplauks nuo prieplaukos prie buvusio „Combo“ klubo ir atplauks į Nidos prieplauką, kuri šiuo metu yra rekonstruojama. Planuojama, kad prieplaukos rekonstrukcija bus užbaigta liepą, tačiau laivui švartuotis krantinėje tai netrukdys.

Laive bus teikiamos maitinimo paslaugos bei sudaryta galimybė transportuoti dviračius už papildomą mokestį. Šiuo metu vyksta derybos dėl nemokamo interneto paslaugos laive. Planuojama reisų metu ekranuose rodyti pramoginę medžiagą.

„Laivas yra tas pats, kuriuo į Nidą plaukė daugelio mūsų tėvai, kiek čia susitikta, įsimylėta, manau, tikrai daug kas norės pakartoti šią romantišką kelionę vėl“, – įsitikinęs N. Šilgalis. Jo teigimu, laivą ves ir tie patys net 40 metų keleivius plukdę aukščiausios kategorijos laivavedžiai.

Vienu metu laivu galės plaukti 60 keleivių. Tikimasi, kad laivas į Nidą tikrai išplauks ne vėliau, kaip birželio 6 d., kai Nidoje prasidės daug dėmesio sulaukę festivaliai „Sveika, Nida“ ir „Benai, plaukiam į Nidą“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA