Patarė, kaip įsitvirtinti naujoje darbo vietoje ir išvengti streso | Kas vyksta Kaune

Patarė, kaip įsitvirtinti naujoje darbo vietoje ir išvengti streso

delfi.lt 2019/04/08 11:03
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Neretai išbandymai prasideda ne tada, kai nervingai sklaidome gyvenimo aprašymą ir prieš pokalbį mintyse kartojame atsakymus. Tikrasis stresas užpuola, kai praveriame naujos darbovietės duris. Štai svarbiausi dalykai, kurių nereikėtų pamiršti atėjus dirbti į naują darbovietę.

1. Atsipalaiduokite ir stebėkite

Atėjus į naują darbovietę primygtinai rekomenduojama kurį laiką stebėti aplinką, kreiptis į bendradarbius įvertinimo, bendradarbiauti su jais, ir tik tada siūlyti naujas iniciatyvas. Svarbiausia – perprasti vidinę įmonės kultūrą, kad neperžengtumėte jos ribų.

2. Visiems rodykite pagarbą

Net jei bendradarbis (-ė) atrodo nelabai įtakingas (-a), o tik pagalbinis darbuotojas, tai nebūtinai reiškia, kas jis (ji) neturi įtakos. Todėl bus protingiausia pagarbiai elgtis su visais – nuo automobilių aištelės prižiūrėtojo iki bufeto darbuotojos.

3. Išsiaiškinkite, kurie darbuotojai įtakingi

Nemanykite, kad jūsų skyriaus vadovas yra vienintelis žmogus, kuriam reikia padaryti gerą įspūdį. Naudokitės kiekviena proga parodyti aukštesnei įmonės vadovybei, kad jūs egzistuojate. Užkalbinkite juos lifte ir koridoriuje. Jei dar nesate pažįstami, prisistatykite.

4. Stenkitės labiau, nei reikalaujama

Darbe būkite ne minimalų reikalaujamą laiką – parodykite, kad esate pasiruošęs (-usi) daryti viską, kad tik būtų užtikrinta kokybė. Į darbą ateikite anksčiau, iš jo išeikite vėliau, užmegzkite neįpareigojančius pokalbius su bendradarbiais – įrodykite personalo atrankos skyriui, kad jus pasamdydami jie nesuklydo.

Pačioje pradžioje, kol dar neįsitvirtinote, pasistenkite neimti atostogų ar nedarbingumo dienų. Vis dėlto, kad ir kiek valandų praleistumėte darbe, labai svarbu, kad gerai išsimiegotumėte, valgytumėte ir judėtumėte. Svarbu rūpintis ne tik kitais, bet ir savimi.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA