Metų prokurore išrinkta kaunietė, vadovavusi didelio rezonanso sulaukusiems nusikaltimams | Kas vyksta Kaune

Metų prokurore išrinkta kaunietė, vadovavusi didelio rezonanso sulaukusiems nusikaltimams

BNS 2019/03/29 16:46
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Penktadienį minint Prokuratūros dieną metų prokurore paskelbta Kauno apygardos prokuratūros prokurorė Auksė Lipkevičienė.

Antrąją vietą „Metų prokuroro“ konkurse pelnė Panevėžio prokurorė Dalia Markauskienė, trečiąją – Rolandas Stankevičius, Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras.

Šie prokurorai vadovavo žinomoms korupcijos byloms, tyrė didelio rezonanso sulaukusius nusikaltimus.

Kaip pranešė Generalinė prokuratūra, A. Lipkevičienę išrinko ne tik konkurso komisija, bet ir visa prokuratūros bendruomenė, už kandidatus „Metų prokuroro“ titului balsavusi prokuratūros internetinėje svetainėje.

„Tai, kad sutapo ir konkurso komisijos, ir prokuratūros bendruomenės nuomonė, liudija, kad Auksė Lipkevičienė, vadovaujanti ypatingai sudėtingiems, didelį visuomenės susidomėjimą sukeliantiems ikiteisminiams tyrimams, tikrai nusipelnė Metų prokuroro titulo“, – sveikindamas nugalėtoją sakė konkurso sumanytojas ir komisijos pirmininkas Saulius Galminas, Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras.

A. Lipkevičienė palaikė valstybinį kaltinimą baudžiamojoje byloje, kurioje pernai teismas skyrė 16 metų laisvės atėmimo bausmę moteriai, tyčia leidusiai savo mažamečiam sūnui formalino injekcijas. Vaikui dėl to išsivystė daugybė sveikatos sutrikimų, nuo kurių jis mirė.

Prokurorė vadovavo ir didelio visuomenės susidomėjimo sulaukusiam ikiteisminiam tyrimui, kai nepakaltinamu teismo pripažintas vyras Kauno rajone šaunamuoju ginklu nužudė savo šeimos narius.

Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorės D. Markauskienės specializacija – ikiteisminiai tyrimai dėl korupcinio pobūdžio ir valstybės tarnybai bei viešiesiems interesams padarytų nusikalstamų veikų.

Pernai ji teisminiam nagrinėjimui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai piktnaudžiavimu ir neteisėtu disponavimu branduolinėmis ar radioaktyviosiomis medžiagomis pateikti šešiems asmenims, tarp jų Ignalinos atominės elektrinės tuometiniam ir buvusiam generaliniams direktoriams.

Prokurorė valstybinį kaltinimą palaiko ir didelį rezonansą visuomenėje sukėlusioje baudžiamojoje byloje, kur sunkių korupcinių nusikalstamų veikų padarymu kaltinamas buvęs Panevėžio ligoninės vadovas Ivanas Dorošas.

Ji organizuoja ir vadovauja ikiteisminiams tyrimams, kur įtarimai korupcija pateikti Panevėžio miesto merui Ryčiui Mykolui Račkauskui, jo patarėjai Gintarei Maskoliūnienei bei kitiems asmenims.

R. Stankevičius vadovavo ikiteisminiam tyrimui ir šiuo metu palaiko valstybinį kaltinimą Panevėžio apygardos teisme nagrinėjamoje „Tvarkos ir teisingumo“ baudžiamojoje byloje, kurioje šeši asmenys ir partija „Tvarka ir teisingumas“ kaltinami turto iššvaistymu, prekyba poveikiu ir kitomis nusikalstamomis veikomis. Ikiteisminio tyrimo metu atlikta 550 apklausų, bylą sudaro 164 tomai.

Šiais metais Metų prokurorai apdovanoti specialiai šiai progai sukurtais „Metų prokuroro“ ženkleliais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA