„Vieningas Kaunas“ stulbinamą pergalę rinkimuose šventė iki paryčių | Kas vyksta Kaune

„Vieningas Kaunas“ stulbinamą pergalę rinkimuose šventė iki paryčių

R. Tenio nuotr.

Sekmadienis buvo bene svarbiausia diena per ketverius metus miestų ir miestelių politikoje – vyko tiesioginiai merų ir savivaldybių tarybų rinkimai. Nors kai kuriuose miestuose atsakymo, kas tapo meru, dar teks palaukti, kauniečiai jau išsirinko, kas stos prie miesto ir rajono savivaldybių vairų. Natūralu, jog po didelės įtampos pergalė dar saldesnė, o laimę išreikšti norisi ne tik padėkomis, bet ir šventimu, ko netrūko „Vieningo Kauno“ narių būryje.

Kovo 3 dienos vakaras ne tik kauniečiams, bet ir partijoms prasidėjo rezultatų laukimu. Nors ne visiems miestams ar rajonams pavyko merus išsirinkti pirmajame ture, Kaunui ir jo rajonui „kortos“ paslapties šydą numetė greitai ir dvi politinės jėgos, Kaune – Visuomeninis rinkimų komitetas „Vieningas Kaunas“, o rajone – Lietuvos socialdemokratų partija, naktį į kovo 4-ąją šovė šampaną ir džiaugėsi sveikindami būsimus ir esamus merus.

[susije_video kurie=””]

Kaune džiaugsmo šūksniai aidėjo Laisvės alėjoje, kur Metropolio „Charlie pizza“ rezultatų laukė „Vieningas Kaunas“. Čia susirinkusieji sulaukė jiems itin džiugios žinios – Visvaldas Matijošaitis sės prie Kauno miesto vairo antrai kadencijai – už jį balsavo 80,7 proc. rinkėjų, o partija gavo net 32 mandatus iš galimų 40-ties savivaldybės taryboje.

Visuomeninis rinkimų komitetas verslininką sveikino ne tik šypsenomis, apsikabinimais, gražiais žodžiais, bet ir kaip tikram kauniečiui dovanodami žalgirietišką atributika – buvo įteikti patobulinti komandos „Žalgiris“ marškinėliai.

„Tikėjomės, kad kauniečiai įvertins mūsų darbą, bet tai yra didelė našta ir atsakomybė ant mūsų pečių– reikės dar labiau stengtis. Visam jaunimui, mūsų „Vieningo Kauno“ tarybos nariams, kurie yra sąraše, sakiau: „pasidžiaukite šiandiena, o rytoj turėsite eiti dirbti – dirbti ne sau, bet žmonėms, kauniečiams, kurie įmetė biuletenį už jus.  Ir tai, ką pasižadėjome, mes privalome ir padarysime tikrai, nes kauniečiai kauniečių niekada neapgaudinėja“, – portalo „Kas vyksta Kaune“ tiesioginėje transliacijoje po suskaičiuotų 1/3 apylinkių balsų sakė V. Matijošaitis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA