Baigti Kauno stadiono griovimo darbai: iki vasaros čia pradės dirbti 100 statybininkų iš Turkijos | Kas vyksta Kaune

Baigti Kauno stadiono griovimo darbai: iki vasaros čia pradės dirbti 100 statybininkų iš Turkijos

Kaunas.lt nuotr.

Per žiemą Kaune esančio senojo S. Dariaus ir S. Girėno stadiono griovimo darbus užbaigę statybininkai pradeda ruoštis būsimiems pamatams skirtų polių ir parkavimo aikštelių įrengimo darbams.

[galerija kiek=”4″]

„Matininkai matuoja aukščius, tikslina būsimų parkavimo aikštelių ribas. Darbininkams jau paruošti mobilūs nameliai. Iki vasaros čia plušės apie 100 žmonių iš Turkijos. Dabar visas dėmesys skirtas polių kalimui bei kasimo darbams – darbai jau įpusėjo. Taip pat beveik baigti kasimo darbai, skirti automobilių stovėjimo aikštelės ir VIP tribūnų pagrindui paruošti“, – kalbėjo bendrovės „Kayi Construction“ projekto vadovo pavaduotojas Alperas Dedeoglu.

Artimiausi laukiantys darbai – požeminio vamzdyno bei drenažo sistemų įrengimas. Tuo pačiu metu vyks ir VIP tribūnų betonavimas bei stovėjimo aikštelių pamato klojimas.

„Kiekvieną savaitę susitinkame su rangovais ir akylai stebime darbus. Svarbiausia, kad jie vyksta neatsilikdami nuo grafiko“, – pabrėžė Kauno savivaldybės administracijos vadovas Vilius Šiliauskas.

Kaip prieš kurį laiką sakė Kauno savivaldybės administracijos vadovas, atsiradus realiai grėsmei netekti dalies ES pinigų, kurie buvo numatyti stadionui, nuspręsta nerizikuoti ir sugalvota, kaip išsaugoti visus pinigus Kaune. Kalbant paprastai, europinės lėšos perkeltos į kitus projektus, kuriuose sumažės iš miesto biudžeto įnešama dalis. Būtent tą sutaupyta dalis skirta S. Dariaus ir S. Girėno stadiono statyboms. Tokiu būdu esą neprarasta nė cento iš ES Kaunui numatytų pinigų, tikino jis.

Stadiono statyboms numatytus 4,6 mln. eurų ketinama perkelti į Ąžuolyno rekonstrukcijos, pėsčiųjų tiltų į Nemuno salą statybų, M. K. Čiurlionio koncertų centro ir kitus didžiuosius miesto vystomus projektus.

Pasak miesto valdžios, stadionas bus finansuojamas iš miesto ir Vyriausybės biudžetų. Bendra Kauno stadiono statybų sąmata siekia 34,95 mln. eurų.

Kauno skelbtą stadiono konkursą laimėjo bendrovė „Kayi Construction“, patenkanti tarp 200 didžiausių pasaulio statybos kompanijų. Planuojama, kad S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcijos darbai bus užbaigti 2020 metų pavasarį.

Po rekonstrukcijos stadione esančių vietų skaičius nuo 9,5 tūkst. padidės iki 15 tūkst., o visos tribūnos bus uždengtos stogu. Išskirtinis projekte numatytas sprendimas – iš medžio sukurta fasadinė stadiono dalis, paslėpsianti betonines tribūnų konstrukcijas. Stadionas turės modernią šildomą dangą ir atitiks aukščiausios 4-os UEFA kategorijos reikalavimus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA