Nemokamos treniruotės kauniečius motyvuoja pamiršti tingulį | Kas vyksta Kaune

Nemokamos treniruotės kauniečius motyvuoja pamiršti tingulį

Asociatyvi / Archyvo nuotr.

Kol visi laukia didžiųjų metų švenčių ir suka galvas dėl dovanų artimiesiems, Kaunas gyventojams jau paruošė didžiausią metų dovaną – nemokamų treniruočių tvarkaraštį. Ne vienerius metus Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro organizuojamas projektas „Judėk sveikai“ sieks išjudinti miesto gyventojus ir naujametinius pažadus pradėti sportuoti perkelti į treniruočių sales.

Sportuojančių skaičius kasmet didėja

Nemokamų treniruočių projektas „Judėk sveikai“ stebina savo populiarumu – kiekvieną sezoną čia pajudėti užsuka apie 50 tūkstančių kauniečių, tačiau įspūdingi skaičiai organizatoriams yra tikras iššūkis.

„Gyventojų susidomėjimas nemokamomis treniruotėmis kasmet auga, todėl pagrindiniu iššūkiu šaltuoju metų sezonu tampa tinkamo dydžio patalpų paieška, kuriose galėtumėme sutalpinti ir kokybiškas treniruotes užtikrinti kuo didesnei daliai kauniečių. Nepaisant to, dedame visas pastangas siekdami nemokamas treniruotes vesti įvairiuose Kauno miesto mikrorajonuose“ – teigė projekto Judėk sveikai koordinatorė Paulina Jukonytė.

Iš tiesų, kas gali būti geriau nei nemokami užsiėmimai arti namų? Pasak organizatorių, puiki naujojo sezono žinia ta, jog treniruotės grįžta ir į Šilainių mikrorajoną su jogos bei solo latino treniruotėmis. Visi norintys galės patrepsėti ant parketo ar po varginančios dienos atrasti harmoniją jogos užsiėmimuose.

Treneriai motyvuoja nepasiduoti tinguliui

Prisiversti pakilti nuo sofos ir laisvalaikį paskirti sportui nėra labai lengva, tačiau viskas ko reikia – bent kartą pabandyti. „Judėk sveikai“ tvarkaraštyje kauniečiai gali rinktis iš gausybės veiklų ir atrasti sau labiausiai patinkančią. Atėjus sportuoti norisi užsimotyvuoti visiems metams, o ne trumpam laikotarpiui, todėl dažnai didžiausiais motyvatoriais tampa patys treneriai. Jie su didžiuliu atsidavimu ir noru veda šiuos užsiėmimus dešimtims žmonių.

„Kiekvienas treneris yra savo srities profesionalas ir puikiai išmano savo darbą. Dirbdami su tokiais žmonėmis esame ramūs ir užtikrinti, kad į treniruotes atvykę kauniečiai bus sutikti šiltai, jais bus tinkamai pasirūpinta užsiėmimų metu. Kilus neaiškumams treneriai visuomet noriai padės ir pakonsultuos, suteiks reikiamos informacijos ir žinių, kad kiekvienas dalyvis jaustųsi įvertintas bei norėtų judėti sveiko ir aktyvaus gyvenimo būdo link.“ – gražių žodžių treneriams negailėjo projekto „Judėk sveikai“ koordinatorė Paulina Jukonytė.

Naujas sezonas – jau nuo sausio 2 d.

Nemokamas „Judėk sveikai“ treniruotes atradę kauniečiai mylimiausiomis veiklomis galės džiaugtis ir po naujų metų, o tie, kam šios veiklos – naujas atradimas, turės nelengvą užduotį nuspręsti nuo ko pradėti. Užsukti pajudėti bei smagiai praleisti laiką nemokamose treniruotėse galės ne tik suaugę, bet ir vaikai. Kol tėveliai sportuos, mažųjų lauks joga zoo – jogos vaikams užsiėmimai, šokių bei bėgimo treniruotės. Užsiėmimuose laukiami visiškai visi, o ir treniruočių įvairovė stebina – šokiai, boksas, funkcinės treniruotės, joga ir daugelis kitų užsiėmimų gali tapti kiekvienos dienos dalimi. Naujasis sezonas startuos jau nuo sausio 2 d., o tai puiki proga pradėti pildyti naujametinius pažadus sportuoti bei rinktis aktyvų gyvenimo būdą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA