Kaune atidaryta solinė L. Kazlauskienės – Punk Gallery tapybos paroda | Kas vyksta Kaune

Kaune atidaryta solinė L. Kazlauskienės – Punk Gallery tapybos paroda

Organizatorių nuotr.

Gruodžio 12 d. ilgus ir melancholiškus žiemos vakarus ryškiomis spalvomis „nutapyti“ nusprendė Kaune gyvenanti jaunoji menininkė, tapytoja Laura Kazlauskienė – PUNKGALLERY, savo bičiulius sukviesdama į pirmąją savo solinę tapybos parodą neseniai duris atvėrusioje erdvėje „Bobo Gallery“.

Pagrindinis PUNKGALLERY kūrybos išskirtinumas – stambūs ryškių ir, kaip pati menininkė sako, išprotėjusių spalvų bei jų derinių potėpiai, kurie persipina tarpusavyje, taip sukurdami abstrakčias formas. „Tai tarsi savotiška meditacija. Akimis sekant potėpius, galima nukeliauti toli toli, į Alisos stebuklų šalį.“ – sako L. Kazlauskienė. Tai provokuojantis menas, klaidinantis žiūrovą savo infinatiliomis išraiškomis ir metodais. Jaučiamas ryškus gatvės meno prieskonis.

Parodos atidarymo akimirkos / Organizatorių nuotr.

PUNGALLERY nėra tik menininkės slapyvardis, tai veikiau manifestas bei gyvenimo būdas. Pankiškas maištas, kontrastuojantis su mergaitiška estetika. Tai kitoks, normų ir stereotipų nesuvaržytas grožis. Tai leidimas kitoniškumui ir neribotumui. „Per PUNKGALLERY perspektyvą aš siūlau savo viziją į spalvotą, hipiška siela persmelktą pasaulį. Mano menas yra minkštas, saldus ir įvairiaspalvis lyg Haribo guminukai. Jame daug tolerancijos“, – pasakoja menininkė.

Įkvėpimai ateina iš didžiųjų menininkų – tai Salvador Dali, Picasso ir Andy Warhol. Surrealizmas, abstrakcionizmas ir pop menas – lydinčios kryptys, kuriomis būtų galima apibrėžti menininkės stilistiką.

Parodos atidarymo akimirkos / Organizatorių nuotr.

Jaunoji menininkė PUNKGALLERY meno kelionę pradėjo nuo ankstyvo amžiaus. Vėliau ji įgijo menotyrininkės specialybę „VDU“ universitete. Kurį laiką dirbo Kauno senamiestyje esančioje „Parko” galerijoje, o tai davė jai galimybę prisiliesti prie įvairių menininkų kūrybos. Kelerius metus privačiai mokėsi tapybos pas garsiąją tapytoją Eglę Velaniškytę.

„Būdavo nuostabu eiti pas ją į dirbtuves ir tapyti po keletą valandų. Klausydavom seno patefono ir kalbėdavome apie gyvenimą… Ji išmokė mane pajust teptuką, dažus ir spalvas. Potėpio lengvumo ir ieškojimų“, – prisimena kūrėja.

Parodos atidarymo akimirkos / Organizatorių nuotr.

L. Kazlauskienės – PUNKGALLERY kūriniai yra skirti drąsių ir kūrybingų žmonių erdvėms. Tai gali būti minimalistinis miegamasis, madingas kokteilių baras ar modernus ofisas – svarbiausiai ten esančių žmonių pasaulėžiūra.

„Išlaisvinkite savo protą“ – tai pagrindinė žinutė, kurią savo auditorijai nori perduoti PUNKGALERRY.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA