Kaune siūloma įvesti apribojimus krematoriumų statyboms | Kas vyksta Kaune

Kaune siūloma įvesti apribojimus krematoriumų statyboms

DELFI nuotr.

Kaune siūloma įvesti apribojimus, numatančius, kad krematoriumai galėtų būti statomi ne arčiau kaip per kilometrą iki gyvenamųjų, visuomeninių, gamybinių ar pramoninių bei sandėliavimo pastatų. Toks siūlymas bus svarstomas artimiausiame Kauno miesto tarybos posėdyje.

Kaune kartas nuo karto pasigirstančios kalbos apie krematoriumo poreikį ir galimybes jį statyti mieste nuolat susilaukia prieštaringų visuomenės reakcijų.

„Viešojoje erdvėje ne kartą išsakytas gyventojų prieštaravimas tokių objektų statyboms Kauno mieste. Prieštaraujantys motyvuoja galima aplinkos tarša ir neigiamu psichologiniu poveikiu aplinkui gyvenantiems ir dirbantiems žmonėms. Savivaldybė yra sulaukusi kauniečių prašymų užtikrinti, kad krematoriumai nebūtų statomi greta gyvenamųjų, visuomeninių ir gamybinių teritorijų. Manome, kad toks apribojimas būtų logiškas ir atlieptų miesto bendruomenės poziciją“, – teigė Kauno savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas.

Šiuo metu kremavimo paslaugos kauniečiams patogiai pasiekiamos ir pernelyg nenutolusios nuo miesto. Pirmasis ir kol kas vienintelis šalyje tokio pobūdžio ritualinių paslaugų centras veikia Kėdainiuose ir nuo Kauno yra nutolęs apie 50 kilometrų.

Šių metų liepą Kauno savivaldybės interneto svetinėje buvo atlikta gyventojų apklausa. Joje nepritariančių krematoriumo statyboms Kaune (1346) buvo daugiau nei pritariančių (1318).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA