Organizuojamas masinis judėjimas: A. Tapinas kviečia prisijungti ir kauniečius | Kas vyksta Kaune

Organizuojamas masinis judėjimas: A. Tapinas kviečia prisijungti ir kauniečius

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Sekmadienį, popiet, daugiau kaip 40 Lietuvos profesinių sąjungų vieningai skelbs palaikymą mokytojams rengdami masinę protesto akciją „Paskutinis skambutis“. Prie šio protesto mitingo, siekiančio atkreipti dėmesį į viešojo sektoriaus problemas, kviečiami jungtis ir kauniečiai.

Gruodžio 9 d., 14 val., numatomos eitynės ir protesto mitingas prie Vyriausybės. Su mokytojais ir už mokytojus.
Atėjo metas parodyti, kad pedagogai yra ne vieni. Parodyti, kad visuomenė solidarizuojasi ir kiekvieno mokytojo reikalas tampa bendru reikalu, – rašoma socialiniame tinkle „Facebook“ sukurtame kvietime į minėtą protesto akciją.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistų kalbintas žurnalistas ir visuomenininkas Andrius Tapinas, kartu su „Laisvės TV“ padedantis Lietuvos profesinėms sąjungoms koordinuoti mitingą, teigė, jog vienas iš pagrindinių „Paskutinio skambučio“ tikslų yra sustabdyti gruodžio 11 dieną numatytą valstybės biudžeto priėmimą, įsiklausant į nepriklausomų ekspertų nuomonę, jog biudžete įmanoma atrasti lėšų mokytojams.

„Taip pat šalies profesinės sąlygos iškėlė bendrą reikalavimą – stabdyti mokesčių reformą, nes manoma, jog tai – žalinga. Protesto akcijos metu bus atsiliepta ir į premjero iškeltą idėją – reikiamybę suburti derybinę grupę, vadovaujamą kanclerio pavaduotojo ir daugybės įvairių Vyriausybės biurokratų. Profesinės sąjungos trečiadienį išreiškė bendrą poziciją, jog netiki, kad tokia grupė būtų efektyvi, t.y. suabejota siekių realumu per mėnesį parengti planą šešeriems metams dėl viešojo sektoriaus atlyginimų augimo. Todėl Lietuvos profesinių sąjungų nariai norėtų patys suformuoti darbo grupę, susidedančią iš savo atstovų, ekonomikos ekspertų, viešojo sektoriaus žinovų. Ir tik tuomet, kai pastaroji darbo grupė bus suformuota, sėsti prie bendro stalo su Vyriausybės saatovais“, – sakė A. Tapinas.

Šį sekmadienį, 14 val., tikimasi sulaukti gyvos žmonių grandinės, susikabinsiančios rankomis nuo Seimo iki Švietimo ir mokslo ministerijos, pravingiuojant ir pro didžiąją dalį kitų ministerijų, o po to patrauksiančią prie Vyriausybės, kur bus išdėstyti jau minėti esminiai, su profesinėmis sąjungomis suderinti, reikalavimai, rašoma socialiniame tinkle.

„Norėčiau paraginti kauniečius atvažiuoti į Vilnių ir prisijungti prie „Paskutinio skambučio“ mitingo. Galbūt su plakatais, išreiškiančiais palaikymą mokytojams. Vieną iš šios protesto akcijos išskirtinumų įvardyčiau tai, kad pirmą kartą tiek daug skirtingų Lietuvos profesinių sąjungų ir visuomenės dalyvių išreiškė palaikymą šio judėjimo organizavimui“, – kalbėjo pašnekovas.

Žiniasklaidos priemonėse pasirodžius premjero Sauliaus Skvernelio išsakytai pozicijai, jog esą iš tiesų ne Lietuvos prosesinės sąjungos organizuoja „Paskutinio skambučio“ judėjimą, o politiku siekiantis tapti A. Tapinas, žurnalistas ir visuomenininkas portalui „Kas vyksta Kaune“ pastaruosius žodžius paneigė tvirtindamas:

„Už būsimo masinio įvykio eigą ir jame pasisakysiančius žmones yra atsakingi šalies profesinių sąjungų atstovai. „„Laisvės TV“ prisideda prie šios protesto akcijos savo patirtimi, gebant suburti žmones, bei skleidžiant žinią medijose. Palaikome mitingo organizatorius – Lietuvos profesines sąjungas, esame jų įkvėpėjai, bet ne mitingo organizatoriai“, – akcentavo žurnalistas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA