„Tylieji“ statybų ir buities prekių gigantai žengia į Kauną: kyla nauja parduotuvė – Puslapis 2 – Kas vyksta Kaune

„Tylieji“ statybų ir buities prekių gigantai žengia į Kauną: kyla nauja parduotuvė

delfi.lt 2018/08/07 15:00

Vilniuje, Klaipėdoje ir Panevėžyje veikiantis Latvijos kapitalo parduotuvių tinklas keliasi į Kauną. Jau kurį laiką Vakariniame aplinkkelyje 8 intensyviai vyksta statybos.

„Depo“ prekybos tinklas yra gerai žinomas Latvijoje, joje veikia devyni šio tinklo prekybos centrai. Pirmoji parduotuvė Lietuvoje buvo atidaryta 2016 m. Klaipėdoje, 2017 m. rugsėjį – Panevėžyje, o 2018 m. balandį – Vilniuje.

2018 m. sausio pabaigoje gavus leidimą, pradėtos statybos Kaune. Pastatą planuojama užbaigti 2018 m. IV ketvirtyje. Iškilsiančio pastato plotas – daugiau nei 13 tūkst. kvadratinių metrų.

Visos „Depo“ parduotuvės dažniausiai statomos maždaug 5 ha ploto sklypuose. Investicijos į vienos parduotuvės statybas viršija 10 mln. eurų.

DELFI susisiekus su prekybos centrą projektavusios bendrovės „Nerau“ atstovu Luku Tarnausku, pastarasis nuo komentarų apie naujai išdygsiančią statybinių medžiagų parduotuvę susilaikė: „Visais klausimais kreipkitės į užsakovą“.

Su užsakovu, UAB „Kauno Bumani“, telefonu susisiekti nepavyko. Atrodo, kad Latvijos buities ir statybinių prekių tinklas ir toliau tęsia savo tradicijas – tyliai atidarinėti parduotuves. Iki šiol apie visų trijų Lietuvoje jau veikiančių parduotuvių atidarymus oficialiai skelbta nebuvo.

2016 m. Latvijos statybinių medžiagų pardavėjų apyvarta Lietuvoje siekė 5 mln. eurų. „Depo“ planuose – dar bent vienas prekybos centras mūsų šalyje. Kokiame mieste jis iškils, laikoma paslaptyje.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA