Pokyčiai Vidaus vandens kelių direkcijoje – atsistatydino vadovas A. Ivanauskas | Kas vyksta Kaune

Pokyčiai Vidaus vandens kelių direkcijoje – atsistatydino vadovas A. Ivanauskas

Kas vyksta Kaune inf., BNS 2018/01/26 10:49
Socialinio tinklo Facebook nuotr.

Vidaus vandens kelių direkcijoje – ženklūs pokyčiai. Savo postą paliko generalinis direktorius Antanas Ivanauskas. Jo vadovavimas truko pusketvirtų metų.

Telefonu susisiekus su A. Ivanausku paaiškėjo, jog pareigas Valstybės įmonėje jis palieka savo paties apsisprendimu dėl asmeninių aplinkybių.

Paklaustas apie tai, ar jo kaip vadovo palikimas posto yra vienintelis pokytis „Vidaus vandens kelių direkcijoje“, A. Ivanauskas sakė, jog kelias į pasikeitimus pradėtas jau anksčiau. „Dar praeitais metais, gruodį, numatytas įmonės struktūros efektyvinimo pakeitimas – procesai vyksta“, – komentavo pašnekovas.

Pareigas nusprendęs palikti A. Ivanauskas patvirtino, jog tai, kaip minėta, ne – vienintelė naujovė. Reorganizacija vyksta visoje „Vidaus vandens kelių direkcijoje“. Tad kai kurie darbuotojai taip pat gavę atleidimo lapelius.

Susisiekimo ministro patarėja Vytautė Šmaižytė BNS teigė, kad laikinuoju direkcijos vadovu bus skiriamas jos Vidaus audito tarnybos viršininkas Karolis Matickas. Vėliau planuojama skelbti nuolatinio vadovo konkursą.

Pernai liepą skelbta, kad direkcijoje atliekamas auditas dėl galbūt neskaidrių žvyro pardavimo sandorių. Pasak žiniasklaidos, įtarta, kad upinis smėlis bendrovei „Domus firma“ galėjo būti parduodamas pigiau nei už savikainą.

58-erių A. Ivanauskas direkcijai vadovavo nuo 2014 metų rugpjūčio. Iki tol jis apie 13 metų dirbo Lietuvos banke.

Vyriausybės sprendimu Vidaus vandenų kelių direkcija ir dar 4 Susisiekimo ministerijai pavaldžios įmonės iki šių metų pabaigos bus pertvarkytos į akcines bendroves.

Direkcija valdo valstybinės reikšmės vidaus vandenų kelius, juos tvarko ir prižiūri, sudaro tinkamas sąlygas laivybai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA