Naujųjų metų sutikimas Kaune: kiek išleisime šventei ir nakvynei? | Kas vyksta Kaune

Naujųjų metų sutikimas Kaune: kiek išleisime šventei ir nakvynei?

Asociatyvi / Kaunas.lt nuotr.

Ne paslaptis, kad artėjant Naujųjų sutiktuvėms daugelis mąsto, kur turiningai praleisti paskutinįjį metų vakarą. Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai pasidomėjo, kokias nuotaikas skleis kai kurie Kauno centre įsikūrę viešbučiai – kiek kainuos vakaronė, nakvynė numeryje ar nuoma namuose pas šeimininkus.

Vakare linksmybės,  ryte – staigmena

Viešbutis „Daugirdas“, įsikūręs T. Daugirdo gatvėje, Kauno senamiestyje, Naujųjų metų vakarą žada pasiūlyti lankytojams paslaugų kompleksą, kuriame – galimybė ne tik skaniai pavakarieniauti, bet ir palydėti senuosius metus Kauno rotušėje žvelgiant į dangų nutvieskiančių fejerverkų šou bei klausantis miesto mero Visvaldo Matijošaičio kalbos.

Taip pat viešbučio atstovai teigia rezervavę svečiams specialius kvietimus į koncertą „Auksiniai duetai’ Kauno „Žalgirio“ arenoje, juos esą galima įsigyti.

„Tie, kurie mūsų viešbutyje sutinka Naujuosius, dažniausiai vežami pramogauti į „Žalgirio“ areną bei po renginio iš jos parvežami. Taip pat po minėtos vakaro dalies Kauno rotušėje,  svečiai bus kviečiami sugrįžti atgal į viešbutį „Daugirdas“, kuriame jų lauks vakaro staigmena ir, žinoma, diskoteka su Naujųjų metų linksmybėmis“, – sako viešbučio vadovė Ernata Krivickienė.

Vakarienė viešbučio „Daugirdas“ restorane gruodžio 31 d. startuos 18 val. Vakaro metu lankytojai galės paskanauti keturių skirtingų patiekalų: tuno užkandžių su balzamiko ikrais, citrinų kremu, pomidoriukais ir šilta namine duona. Taip pat karštojo patiekalo – anties šlaunelių raudonojo vyno padaže su pistacijų bei pastarnokų kremu. Desertui – uogų pudra papuoštas kiaušininis kremas su karamelės padažu ir šokoladinių marcipanų gabaliukais. Po vidurnakčio grįžus iš Kauno rotušės svečių lauks specialus karštasis užkandis – jautiena, paruošta sous vide būdu su juodųjų gervuogių – viskio padažu ir Fondant bulvytėmis.

Tokia vakarienė, pasak naujametinio vakaro organizatorių, vienam asmeniui kainuos 90 eurų. Tačiau esą užsakant didesnei grupei žmonių yra taikomos įvairaus pobūdžio nuolaidos. „Iš kitų miestų atvykusiems svečiams siūlome užsisakyti nakvynę. Visų nakvosiančių „Daugirde“ iš gruodžio 31 į sausio 1-ąją, ryte laukia maloni staigmena, apie kurią nenoriu prasitarti, tačiau galiu patikinti, jog lankytojai tikrai nustebs. Taip pat pasiūlysime atsinaujinusį „švediško stalo“ pusryčių meniu“, – pasakoja E. Krivickienė.

Tik nakvynė su įskaičiuotais pusryčiais vienviečiame kambaryje Naujametę naktį asmeniui kainuotų 52 eurus, o dviviečiame kambaryje – 58 eurus už kambarį. Tačiau, viešbučio vadovės teigimu, kainos gali kisti kiekvieną akimirką, o laisvų vietų nejučiomis nebelikti. Todėl rezervuoti pravartu iš anksto.

Tradicija tapęs laužas ir dūzgės iki paryčių

Dar viena alternatyva sutikti Naujuosius Kaune – „Best Western Santaka“ viešbutis, esantis J. Gruodžio gatvėje. Čia įsikūrusiame restorane „Europa“ bus rengiamas vakarėlis. Šventė, pasak organizatorių, pagreitį įgaus gruodžio 31 d., 20 val. ir tęsis iki 1 val. nakties su galimybe linksmintis ir ilgiau.

„Vakaro metu lankytojams kūrinius atliks gyvo garso grupė „Intervalai“, o gomurius pamalonins salotos su jūros angelo file,  špinatais bei midijomis. Taip pat bus galima paskanauti elnienos kumpio su kadagio uogų padažu ar anties šlaunelę su fila tešloje keptu obuoliu, ir, žinoma, paragauti prabangių desertų bei gėrimų. Vakarą vainikuos fejerverkai ir jau tradicija tapęs šventinis laužas uždarame viešbučio „Best Western Santaka“ kieme“, – planus atskleidė viešbučio pardavimų vadybininkė Vaiva Petrušina.

Suaugusiam asmeniui ši šventinė vakaronė kainuos 69 eurus, o vaikui – 49 eurus. Tačiau panorusiems nakvynės viešbutyje, „Best Western Santaka“, laukia nekokios žionios – atstovė teigia, jog visi įmanomi kambariai jau rezervuoti ir laisvų vietų, deja, nebeliko. Rezervuoti staliukus Naujųjų vakarui taip pat patariama iš anksto telefonu – keletas jų dar galimi užsakyti.

Trokštantiems ramumos – egzotinė šventinė vakarienė

Trečiasis variantas Naujųjų metų šventei – šiek tiek ramesnis. „Park Inn by Radisson Kaunas“ viešbutyje gruodžio 31-osios dienos vakarą, nuo 18 val., organizuojama naujametinė šventinė vakarienė su šampanu bei austrėmis. Bet, sumanytojų teigimu, šou programa rengiama nebus.

Tačiau vakarą užpildys gausybė pasirinkimų iš šventinio vakaro meniu. Lankytojai galės mėgautis šviežiomis austrėmis iš Bretanės, baltojo balzamiko ikrais, jūrinėmis krevetėmis, karamelizuotais curiniais žirneliais, lėtai kepta veršiena, keptais baravykais. Pasigardžiuoti juodojo šokolado kremo putėsiais, migdoliniu traškučiu ir dauheliu kitų egzotiškų patiekalų bei skanėstų.

Pasak „Park Inn by Radisson Kaunas“ pardavimų vadybininkės Evelinos Pangonienės, šventinės vakarienės kaina asmeniui atsieis 60 eurų. O nakvynės kaina viešbutyje naujametinę naktį siūloma nuo 75 eurų. Rezervacijos čia priimamos iki pat gruodžio 31 d., sakė ji.

Nakvoti pigiau nei grįžti namo taksi automobiliu?

Planuojantiems pasitikti Naujuosius metus Kauno centre, bet gyvenantiems gerokai toliau nuo pastarosios lokacijos, kurioje nutarta pasinerti į šventinio veiksmo sūkurį, dažnai ne itin pigu parvykti atgal į namus naudojantis taksi paslaugomis. Juk tarifai Naujųjų metų naktį ne visada guodžia. Ypač, jei gyvenate už miesto ribų.

Svetainėje booking.com pasižvalgėme alternatyvų ir šiuo atveju: viešbučių, įsikūrusių centrinėje Kauno miesto dalyje kainos gruodžio 31 d.- sausio 1 dienomis siekia maždaug nuo 35 iki 80 eurų už naktį vienam asmeniui. Tačiau laisvų kambarių likę vos keletas.

Tuo tarpu tinklalapyje airbnb.com ieškant galimybės išsinuomoti kambarį ar apartamentus pas šeimininkus, piniginei bus leista atsikvėpti šiek tiek lengviau. Kainos minėtai datai prasideda nuo 16 eurų už kambarį vienam asmeniui iki 62 eurų asmeniui nusprendus išsinuomoti apartamentus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA