Nesulaukęs alkoholio reklamos draudimo įstatymo, į Kauną atvykęs jonaviškis tvarką ėmė įvedinėti pats | Kas vyksta Kaune

Nesulaukęs alkoholio reklamos draudimo įstatymo, į Kauną atvykęs jonaviškis tvarką ėmė įvedinėti pats

Archyvas / Stopkadras

Penktadienį socialiniuose tinkluose pasirodė planas, kaip pasirūpinti alkoholio reklama greičiau, nei dėl jos sprendimą priims Seimas.

„Noriu kreiptis į visus, būtent protingus žmones, kurie negeriate, nerūkote… Na, galbūt ir rūkote, ir geriate, bet turite mažus vaikus ir suvokiate, kokia reklamos žala yra būsimų jūsų atžalų gyvenimams“, – vaizdo įraše kalba jonaviškis Andrejus Lobovas.

„Raginu būti pilietiškais ir tiesiog eiti ir plėšyti stendus, nes kitokio kelio nėra“, – aiškino vyras, pademonstravęs, kaip nuplėšia alkoholio reklamą nuo reklaminio stendo, esančio Kaune, Varnių gatvėje.

A. Lobovo teigimu, alkoholio reklama beveik visose Europos Sąjungos šalyse yra uždrausta, tačiau Lietuvoje šis sprendimas dėl neaiškių priežasčių atidėliojamas – dėl šios priežasties ir reikia imtis veiksmų patiems.

Maždaug per parą vaizdo įrašą peržiūrėjo daugiau nei 20 tūkstančių žmonių.

Tiesa, ne visi internautai šį vyriškio poelgį palaikė. Vienas internautas apie šį A.Lobovo veiksmą pranešė policijai, mat jis galimai niokoja svetimą turtą.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog šiuo metu Vyriausybėje ir Seime svarstomi pokyčiai alkoholio prekybos masiniuose renginiuose bei alkoholio reklamos srityse. Vyriausybė šiems siūlymams jau pritarė, tačiau galutinį sprendimą vis tiek priims Seimas. Tuo tarpu Lietuvos laisvosios rinkos instituto kovo pradžioje paskelbtoje analizėje teigiama, kad šalyje ir taip jau taikomas vienas griežčiausių alkoholio reklamos apribojimų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA