Kauno krašto skautai sezoną atidarys pirmieji | Kas vyksta Kaune

Kauno krašto skautai sezoną atidarys pirmieji

Organizatorių nuotr.

Atšilus orams, būriai skautų grįžta į gamtą. Šįmet pirmieji skautiško sezono pradžią paskelbs Kauno krašto skautai – jau balandžio 8 dieną beveik 200 jų susirinks sezono atidarymo stovykloje „Sala Šangrila“.

Pavasariui grįžus į Lietuvos laukus, į gamtą grįžti skuba ir skautai. Nuo pat balandžio pradžios iki vėlyvos gegužės šalies miestuose ir miesteliuose vyksta pirmosios metuose, savaitgalinės skautiškos stovyklos – sezono atidarymai. Stovyklų maratonų startą šįmet skelbia Kauno krašto skautai, dienos stovyklai susirinksiantis jau šį savaitgalį.

Stovyklos organizatoriai kvies dalyvius mintimis nusikelti į mistinį, nepasiekiamą, idealų pasaulį – Šangrila.

„Programoje mūsų laukia daug nuotykių ir iššūkių, kuriuos kiekvienas turės įveikti tam, kad išsaugotų svajonių pasaulio – Šangrilos tyrumą. Visą dieną gilinsimės į žmogiškąsias vertybes, dirbsime ir bendrausime kartu, o dienos pabaigoje skautiškai dainai susirinksime prie vakaro laužo.“ – pasakojo vienas jaunųjų stovyklos organizatorių Vainius Mirskis.

Vienas iš pagrindinių ugdymo metodų skautiškame judėjime yra jaunimo įgalinimas ir mokymasis veikiant. Tai pasitelkta ir organizuojant šią stovyklą – prie sezono atidarymo programos kūrimo stipriai prisidėjo jaunų, 15 – 18 metų amžiaus skautų komanda. Taip, prižiūrimi vyresniųjų, skautai mokosi dirbti komandoje, ieškoti kompromisų, pasitelkti vaizduotę ir prisiimti atsakomybę.

Lietuvos skautija yra didžiausia skautų organizacija Lietuvoje, vienijanti apie 2,5 tūkst. skautų iš įvairių Lietuvos vietovių. Su šūkiu „Dievui, Tėvynei, Artimui!” skautija ugdo kūrybingą ir savimi pasitikintį žmogų, kuriam svarbi jo šalis ir jį supantys žmonės. Lietuvos skautija yra Pasaulio skautų judėjimo organizacijos nacionalinė narė. Pasaulyje yra daugiau nei 31 milijonas skautų, jie veikia 216-oje pasaulio šalių. Tai didžiausias jaunimo judėjimas pasaulyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA