Kaunietis kardinolas A. J. Bačkis mini garbingą jubiliejų | Kas vyksta Kaune

Kaunietis kardinolas A. J. Bačkis mini garbingą jubiliejų

Delfi.lt nuotr.

Trečiadienį 80 metų jubiliejų mini Kaune gimęs kardinolas Audrys Juozas Bačkis. Jį nuo pat ryto sveikina daugybė žmonių, tarp jų ir Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Šalies vadovės pranešime rašoma, kad ji savo ir visų Lietuvos žmonių vardu nuoširdžiai pasveikino kardinolą Audrį Juozą Bačkį garbingo 80-ies metų jubiliejaus proga.

Sveikinime šalies vadovė pabrėžė, kad tai dvasininkas, visada randantis kelią į tikinčiųjų širdis, ieškančias meilės, atjautos, supratimo ir žmogiškojo artumo.

Prezidentės teigimu, Katalikų bažnyčia Lietuvos nepriklausomybės aušroje, kada visiems ypač reikėjo padrąsinimo ir vilties, tikėjimo laisve ir jos idealais, buvo moralinė atrama ir stiprybės šaltinis. Anot šalies vadovės, savo nuoširdžia veikla ir ištikima tarnyste kardinolas visuomet siekė įkvėpti žmones, telkti visuomenę ir puoselėti jos santarvę.

Gražios sukakties proga Prezidentė A. J. Bačkiui padėkojo už atsidavimą, tikėjimą savuoju pašaukimu, už asmenines pastangas stiprinant pamatines krikščioniškas vertybes ir palinkėjo kuo geriausios sveikatos, kasdienės energijos ir tvirtybės.

A. J. Bačkis 1991 – 2013 m. dirbo Vilniaus arkivyskupijos arkivyskupu metropolitu, kardinolu tapo 2000-aisiais.

Kardinolas įvertintas Vytauto Didžiojo ordino Didžiuoju kryžiumi ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro kryžiumi.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA