Kodėl žuvo dar vienas žmogus Tunelio gatvėje? | Kas vyksta Kaune

Kodėl žuvo dar vienas žmogus Tunelio gatvėje?

R.Tenio nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ jau skelbė, kad trečiadienio vakarą Kaune įvyko dar viena tragiška nelaimė. Paaiškėjo, jog itin judrioje Tunelio gatvėje partrenktas automobilio žuvo Lenkijos pilietis.

Kaip patikslino policijos departamentas, gruodžio 14 d. apie 19 val. Kaune, Tunelio g., automobilis „Peugeot 307“, vairuojamas vyro (g. 1958 m.), partrenkė ir mirtinai sužalojo nereguliuojama pėsčiųjų perėja ėjusį Lenkijos pilietį (g. 1966 m.).

Liudininkai teigia, kad vyriškis bandė pereiti per nereguliuojamą pėsčiųjų perėją. Pirmąja eismo juostą važiuojantis vairuotojas jį sustojo praleisti, tačiau stiprus automobilio smūgis jį pasitiko antroje eismo juostoje, kai pėsčiasis jau buvo įžengęs į važiuojamąją dalį.

Toks avarijų scenarijus Kauno pėsčiųjų perėjose itin dažnas, kai vienas vairuotojas sustoja, o kitas bando kirsti perėją net nepristabdęs. Dėl to dažnai ir įvyksta tokie tragiški įvykiai.

Dar vieną, Tunelio gatvėje ignoruojamą kelių eismo taisyklę – laikytis saugaus greičio nepaiso daugelis šia gatve važiuojančių vairuotojų. Jie nesusimąsto, jog net ir 10-20 km/h viršytas greitis greičiau padės nuvažiuoti nebent iki artimiausio šviesoforo, o susidūrus su pėsčiuoju, pasekmės daugeliu atveju bus tragiškos. Kauniečiai pastebi, kad Tunelio gatvėje važiuojant maksimaliu leistinu 50 km/h greičiu, dažnai sulaukiama labai skubančių ir saugaus eismo taisyklių nepaisančių vairuotojų veiksmų, kuomet signalizuojant garsiniu signalu ar ilgomis automobilio šviesomis reikalaujama duoti kelią.

Prie eismo saugumo gerinimo šioje kelio atkarpoje neprisideda ir savivaldybės koridoriuose įstrigęs automatinių greičio kontrolės priemonių įsigijimo konkursas. Juk jei šie įrenginiai, kaip buvo planuota, kontroliuotų eismo greitį, vairuotojai priverstinai turėtų jį mažinti ir prisidėtų prie eismo saugumo didinimo.

Pėsčiųjų perėjos ir apšvietimas – dar viena skaudi tema Tunelio gatvėje. Vairuotojai skundžiasi, jog nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos šioje gatvėje apšviestos prastai, o gatvės apšvietimas taip pat prastas.

Todėl Kauno valdininkus, besirūpinančius kauniečiais, norime paraginti Kauno gatvėse ne tik seną asfaltą keisti nauju, bet ir stipriai susirūpinti eismo saugumo priemonėmis, apie kurias garsiai kalbama, tačiau užsitęsęs jų įgyvendinimas ir diegimas toliau šienauja eismo dalyvių gyvybes nesaugiose Kauno gatvėse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA