Liberalai dėl koalicijos pirmiausia derėsis su konservatoriais – R.Šimašius | Kas vyksta Kaune

Liberalai dėl koalicijos pirmiausia derėsis su konservatoriais – R.Šimašius

BNS 2016/10/10 01:57
DELFI nuotr.

Liberalai dėl galimos valdančiosios koalicijos Seime pirmiausia derėsis su konservatoriais, sako į Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) štabą pirmadienio naktį atvykęs liberalų vadovas Remigijus Šimašius.

„Šiandien dar ankstoka, bet pasveikinti su gerais rezultatais vieni kitus galime. Be abejo, mes norime būti koalicijoje ir konservatoriai yra vieni iš tų, su kuriais pirmiausia šnekamės“, – BNS sakė Liberalų sąjūdžio vadovas.

„Aš jau esu išsakęs savo matymą: Tėvynės sąjunga, liberalai ir valstiečiai – žalieji. Na, o kaip galutinai susidėlios rezultatai, pamatysime netrukus“, – žurnalistams prieš kelias valandas teigė TS-LKD vadovas Gabrielius Landsbergis.

Kalbėdamas apie galimą trijų partijų koaliciją LRT televizijai R.Šimašius neatmetė, kad liberalai ir konservatoriai gali siekti, jog būtų laikomi kaip vienas derybinis blokas.

„Akivaizdu, kad yra tam tikrų niuansų, kur mes sutariame labiau, nei su kitais. Jei norite tai vadinti, galite vadinti bloku. Šią naktį per anksti rimtai kalbėti, bet akivaizdu, kad yra niuansų, kur mes žengiame koja kojon“, – LRT televizijai kalbėjo R.Šimašius.

Anot jo, derinant derybines pozicijas liberalai sieks išsiaiškinti, ar galimi partneriai palaiko liberalų idėjas mokesčių, žmogaus teisių klausimais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA