Šiaurietišką ėjimą išbandžiusieji: vaikščiojimas „užkabina“! | Kas vyksta Kaune

Šiaurietišką ėjimą išbandžiusieji: vaikščiojimas „užkabina“!

Organizatorių nuotr.

2015-aisiais pristatytos kauniečiams, šiaurietiško ėjimo treniruotės greitai pavergė vaikščioti mėgstančių miestiečių širdis ir tapo maloniu įpročiu.

Vaikščiojimas „užkabina“

„Šiaurietiškas ėjimas skirtas įvairaus amžiaus žmonėms, tą puikiai matome ir savo bendruomenėje“, – pasakojo projekto organizatorius, interaktyvių treniruočių portalo „Sporto birža“ direktorius Deividas Plerpa. „Du kartus per savaitę susirinkdavo nuo pačių mažiausių dalyvių, iki senjorų. Smagu matyti, kad žmonės išnaudoja jiems suteiktas galimybes išlikti aktyviais“, – teigė jis.

Kaip pasakojo treniruotėse nuo pat pradžių dalyvaujanti Nomeda, šiaurietiškas ėjimas puikus dėl to, kad padeda atsipalaiduoti. „Po treniruočių nieko neskauda – nei kojų, nei nugaros, jautiesi pakylėtai, kai po kitų sporto šakų kažką maudžia“, – teigė ji. „Mane kažkada pakvietė ir dabar taip užkabino vaikščiojimas, kad net ir lazdas nusipirkau savo. Smagu apžiūrinėt gamtą, pabūt vis kitose vietose“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ pasakojo moteris.

Treniruotės – tik pasiruošimas

Tiesa, dukart per savaitę vykstančios šiaurietiško ėjimo treniruotės Ąžuolyne – tik pradžia. Kaip pasakojo D. Plerpa, tai tėra pasiruošimas kas antrą savaitgalį vykstantiems žygiams. „Dėl didelio susidomėjimo šio sezono metu siūlome bendruomenei dar daugiau veiklos – kas antrą sekmadienį šiaurietiško ėjimo treniruotės persikels į kitas Lietuvos vietoves“, – teigė projekto organizatorius.

Jis, drauge su trenere Fausta Paukštiene, kauniečiams jau siūlė sudalyvauti pirmame tokiame žygyje ir treniruotę perkėlė į Panemunės šilą, taip pat planuoja išvykas į Kleboniškį.

„Kauniečiai šiek tiek pakeis aplinką. O ir kitų rajonų gyventojai galės išbandyti šią sporto šaką ir išgirsti patarimų iš ja jau seniau užsiimančių“, – teigė D. Plerpa ir pridūrė, jog kiekvieną mėnesį taip pat planuojamos ir Lietuvos sporto universiteto dėstytojų paskaitos apie sveiką gyvenseną.

Ne tik sportas, bet ir miesto erdvių panaudojimas

Treniruočių organizatoriai teigia, jog jų tikslas – ne tik skatinti žmones aktyviai sportuoti lauke, bet ir prisiminti rečiau aplankomas miesto vietas.

„Jau kurį laiką svarstėme apie idėją išnaudoti vieną „sportiškiausių“ ir patogiausių Kauno vietų miestiečių reikmėms – juk turime visa sąlygas „išjudinti“ miestą. Norime, kad šios treniruotės būtų tik sveikesnės Kauno bendruomenės kūrimo pradžia“, – teigė LSU kancleris Mindaugas Baičiūnas.

Šiaurietiško ėjimo treniruotės vyksta kiekvieną antradienį ir ketvirtadienį 18:30 val. Ąžuolyne, prie Sporto universiteto, o kas antrą sekmadienį visi norintys keliasi žygiuoti į aplink Kauną esančius regioninius parkus.

Daugiau informacijos apie treniruotes rasite paspaudę ant nuorodos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA