Šalia buvusio viešbučio-vaiduoklio verda veiksmas | Kas vyksta Kaune

Šalia buvusio viešbučio-vaiduoklio verda veiksmas

R. Tenio nuotr.

Pirmosiomis rugsėjo dienomis keliaujantieji pro buvusį „Respublikos” viešbutį-vaiduoklį, esantį Karaliaus Mindaugo prospekte, pastebėjo, kad šalia jo verda veiksmas: teritorija aptverta, įkurdintas statybininkų namelių miestelis.  

Informacinis stendas skelbia, kad čia iki 2017 m. ketvirto ketvirčio pabaigos atsiras administracinės paskirties pastatas.

Statinio užsakovas – UAB „Imlitex Holdings”, rangovas – „Yit Kausta”, statinį projektuoja UAB Architektų biuras G. Natkevičius ir partneriai.

Rugsėjį startavęs projektas planuojamas baigti iki 2017 m. pabaigos, naujas pastatas turėtų atsirasti per pusantrų metų.

Gretimame sklype taip pat planuojami pokyčiai. Netoliese esantis nebaigtas statyti „Respublikos“ viešbutis taip pat netrukus sulauks darbininkų rankų. Dar 2015 metais, kartu su sklypu strateginėje vietoje įsigijo UAB „Kauno saulėtekis“, priklausantis Vičiūnų grupei“. Tuomet skelbta, kad šioje vietoje bus statomas verslo centras ir perkeliamas centrinis „Vičiūnų“ biuras.

Teritorijoje yra 26.140 kv. m ploto pastatas ir 85 a žemės sklypas. Ekspertų teigimu, įsigyto pastato vertė galėjo siekti apie 6 mln. eur. ar daugiau.

Primenama, kad viešbutis statytas 1988–2003 m., bet nebuvo baigtas ir ilgainiui patapo pastatu vaiduokliu. Jame vis lankydavosi jaunimas ar asocialūs asmenys.

„Vičiūnų grupės“ atstovas tikina, kad daugiau informacijos apie statybos darbus buvusiame „Respublikos“ viešbutyje paaiškės iki spalio vidurio, šiuo metu dar vykdomi projektavimo darbai. Informuosime.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA