Kunigų seminarija mokslams priėmė 13 jaunų vyrų | Kas vyksta Kaune

Kunigų seminarija mokslams priėmė 13 jaunų vyrų

BNS 2016/09/05 11:21
R. Tenio nuotr.

Į tris Lietuvoje veikiančias kunigų seminarijas šiemet priimta 13 jaunuolių.

Dalis jų studijuos parengiamajame kurse, dalis – iš karto pirmame kurse.

Daugiausiai stojančiųjų rinkosi Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminariją: čia į parengiamąjį kursą priimti keturi asmenys, o į pirmąjį filosofijos kursą – trys nauji studentai.

„Buvo septyni kandidatai ir iš jų keturi priimti į propedeutinį kursą, o trys – tiesiai į pirmą kursą. Dar vienas stojo Kaune, bet siunčiamas į Vilnių, į propedeutinį kursą“, – BNS sakė Vilniaus seminarijos vicerektorius Andžejus Šuškevičius.

Kauno kunigų seminarija savo ruožtu skelbia šiemet priėmusi keturis jaunus vyrus, trys iš jų studijuoja Vytauto Didžiojo universiteto Katalikų teologijos fakultete, o vienas metams vyksta į Vilniaus Šv. Juozapo seminarijos parengiamąjį kursą.

Mažiausiai – du naujokai – šiemet priimti į Telšių vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminariją, abu jie studijas pradeda parengiamajame kurse.

„Čia planų nėra, kiek Dievas duoda, tiek ir stoja (…). Aš manau, kad pakankamas yra kunigų skaičius. Aišku, yra, kad vienam kunigui tenka kelios parapijos, iš tos pusės būtų galima pasakyti, kad yra didelis krūvis, bet kita vertus, mažos parapijos neišlaikytų atskiro kunigo“, – BNS sakė Telšių seminarijos rektoriaus sekretorius kunigas Renatas Liuberskis.

Būsimieji kunigai studijuoja filosofiją, teologiją, užsienio kalbas ir kitus dalykus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA