Kaune prieš beveik šimtą metų: Neries krante verčiamos srutos | Kas vyksta Kaune

Kaune prieš beveik šimtą metų: Neries krante verčiamos srutos

"Lietuva senose fotografijose" nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ pristato straipsnių ciklą, kuriame pateikiamos svarbios tą dieną tarpukariu spaudoje paskelbtos naujienos, kurias pavyko išsaugoti Architektūros ir Urbanistikos tyrimų centro komandai. Liepos 14-ąją 1920 metais„Lietuvoje” pasirodė štai tokia žinutė apie Kauną.

„Prie kauno pilies Neries krante yra visiem žinoma vieta, kur verčiamos šiukšlės, ir visi miesto nešvarumai (ten turėtų būti miesto parkas). Bet to dar negana: šia vasarą (kada tokie karščiai) ten pat pradėjo vežti ir pilti miesto srutas. O tai daroma šitokiu būdu: prie šiukšlyno yra gurguolių kiemas, kieme stovinčioj šapoj padaryta nežymi skylė, per kurią iš bačkų išpila srutas. Srutos išbėga stačiai į Neries pakraštį, nešdamos daugybę visokių nešvarumų. Jau srutų išgraužta gana gilus griovys, matyti tas darbas jau ne nuo dabar pradėtas. Griovys kupinas mūsių ir muselių, kurios tokiu laiku, kaip dabar, be galo greitai veisiasi.

Įsitikrinti gali pigiai kiekvienas – užteks nueiti prie pilies, o ten jau einant Jakšto gatve oro sunkumas užima kvapą. Neturiu supratimo, kaip toje apylinkėja gali žmonės gyventi. Ką veikia Kauno Miesto Sanitarijos Skyrius?
Toliau, yra draudžiama viešojoj aikštėj važinėti dviračiais, bet kas apie tai žino? Jokio skelbimo niekur nesimato.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA