Svarbi informacija: Lenkijoje atnaujinama sienų kontrolė | Kas vyksta Kaune

Svarbi informacija: Lenkijoje atnaujinama sienų kontrolė

BNS 2016/07/04 08:03
VSAT nuotr.

Nuo pirmadienio Lenkijoje mėnesiui atnaujinama sienų kontrolė – vykstant į šią šalį būtina su savimi turėti tapatybę patvirtinantį dokumentą, pranešė LRT radijo žinių tarnyba.

Tai viena iš saugumo priemonių, kurios imamasi dėl šią savaitę Varšuvoje rengiamo NATO viršūnių susitikimo ir vėliau Krokuvoje vyksiančio pasaulio katalikų jaunimo dienų renginio.

Vykstant į Lenkiją arba per Lenkiją iki rugpjūčio 2 dienos bus privaloma su savimi turėti galiojantį kelionės dokumentą: piliečio pasą arba asmens tapatybės kortelę. Dokumentų patikra pasienyje bus atliekama atsitiktine tvarka, remiantis iš kitų šalių tarnybų gauta informacija.

Kontrolė bus vykdoma buvusių sausumos valstybės sienos perėjimo punktų vietose prie sienos su Vokietija, Čekija, Slovakija ir Lietuva. Papildomų saugumo bei kontrolės priemonių Lenkijos teisėsaugininkai taip pat imsis šalies oro bei jūrų uostuose.

Valstybės, priklausančios Šengeno erdvei, yra panaikinusios tarpusavio vidaus sienų kontrolę, tačiau kiekviena šalis ją gali laikinai atnaujinti, kai yra būtina imtis saugumo priemonių siekiant efektyviau užkirsti kelią rimtiems vidaus saugumo ir viešosios tvarkos pažeidimams.

NATO viršūnių susitikimas Varšuvoje vyks liepos 8–9 dienomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA