A. Bulota: bėgimo renginiuose supranti, kad esi ne vienas toks išprotėjęs | Kas vyksta Kaune

A. Bulota: bėgimo renginiuose supranti, kad esi ne vienas toks išprotėjęs

Asmeninio albumo nuotr.

Vis daugiau žmonių dirbant kūrybinių industrijų srityje, miestuose steigiantis laisvosioms darbo erdvėms keičiasi ir kūrybininko paveikslas. Viskio taures, cigaro dūmus keičia bėgimo bateliai ir sportinė apranga.

[galerija kiek=”4″]

Apie šį besikeičiantį paveikslą ir vis dažniau tarp kūrybingų žmonių atrandamą sveiką gyvenseną kalbėjomės su „Talent Garden Kaunas“ įkūrėju, fotografu ir kultūros entuziastu Artūru Bulota. Jis jau ketvirtus metus iš eilės dalyvaus birželio 12 dieną vyksiančiame „Kauno maratone“.

– Populiarioje kultūroje paskutiniu metu keičiasi kūrybiškų žmonių vaizdavimas. Dingsta dar prieš keletą dešimtmečių plačiai paplitęs įvaizdis, kad kūrybiški žmonės nuolat svaiginasi ir taip gauna įkvėpimą kurti. Koks yra šių laikų kūrybininkas?

Visų pirma reiktų atskirti pseudo menininką ir pseudo kūrėją, kuris gyvena įvaizdžiu ar savo sukurtoje iliuzijoje. Šiandieninis kuriantis žmogus yra laisvas, keliaujantis, uždirbantis pinigus, vertinantis savo ir kitų laiką. Tai architektai, dizaineriai, programuotojai, renginių organizatoriai, reklamos kūrėjai, komunikacijos specialistai… Man tai yra šio amžiaus kūrėjai. Ir galiu tik patvirtinti, kad nemaža dalis mano kolegų viena ar kita forma yra susiję su sportu. Kuriantis žmogus yra sveikas žmogus. Tikiu, kad šviesios mintys gimsta laisvuose protuose, o sportas tikrai suteikia labai didelį galvos prapūtimą. Tiesa, manau, kad visi gali kurti, kaip ir sportuoti, tereikia tikro vidinio noro, šiek tiek užsispyrimo ir patogių bėgimo batelių.

– O kas Jums yra sportas: būdas palaikyti sveikatą ar atsipalaidavimo forma?

Pirmumą teikiu šviesiai galvai. Turiu labai daug skirtingo pobūdžio darbų ir projektų, nuolat turiu būti aštraus proto, tad sportas man kaip meditacija. Reguliariai sportuoju 4-5 kartus per savaitę. Jau kelinti metai iš eilės žiemą gripą pamirštu, nesiskundžiu jokiais negalavimais. Šiandien nė negalėčiau įsivaizduoti kaip žmogus gyvena be fizinio aktyvumo, tai tikrai puikiai subalansuoja, gerina gyvenimo kokybę.

Asmeniškai salėje dažniausiai sportuoju vakarais, tačiau turėdamas labai intensyvią dieną leidžiu sau ją praskaidrinti pietų pertrauka sportuodamas. Automobilio bagažinėje visuomet yra krepšys su švaria sporto apranga, „pre-workout“ kokteiliu ir rankšluosčiu!

– Kokia sporto šaka Jums labiausiai patinka?

Ilgą laiką sportavau Karate Kyokushin. Puiki disciplina. Tačiau patyriau stiprią traumą, turėjau keisti sporto šaką. Šiuo metu jau ketvirti metai reguliariai užsiimu orientavimosi sportu. Jo sezonas prasideda pavasarį ir baigiasi antroje rudens pusėje. Per sezoną spėju atlaikyti 30-40 bėgimų, beveik visi jie vyksta gražiausiuose Lietuvos miškuose. Visą likusį laiką leidžiu sporto salėje, derinu mitybą ir puikiai jaučiuosi!

– Kas paskatino prisijungti prie „Kauno maratono“?

„Kauno maratonas“ yra geriausiai organizuotas bėgimo renginys Kaune. Komanda, dirbanti prie projekto, puikiai išmano savo darbą ir turi gražią viziją.  Tai miesto renginys, šventė visiems ir dalyviams ir žiūrovams. Labai apsidžiaugiau kai buvau pakviestas tapti vienu iš šių metų renginio veidų.

– Kaip manote, kodėl daugėja masinių bėgimo renginių ir jų dalyvių?

Manau, jog žmonės sveikėja, labiau savimi rūpinasi, kelia vis daugiau iššūkių sau. Masiniuose renginiuose tvyro puikus bendrumo jausmas, žinai, jog esi ne vienas toks išprotėjęs, nepasiduodantis ir mylintis sportą. Žvelgiant primityviau, tai tikrai tampa sveiku mados įpročiu. Žmonės kviečia vieni kitus, skatina ir palaiko.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA