Uždegtos atminimo žvakutės | Kas vyksta Kaune

Uždegtos atminimo žvakutės

Sekmadienio vakarą kauniečiai pastebėjo, kad įvairiose miesto vietose prie pagrindinių gatvių dega žvakutės. Jie teiraujasi, kas čia vyksta?

Kaip portalą „Kas vyksta Kaune“ iš anksto informavo organizacijos „Baltai juoda“ nariai, sekmadienio vakarą Kaune buvo paminėta tarptautinė gyvybės diena, kurios metu pagerbti žuvę nelaimingose avarijose žmonės. Tokių vietų Kaune organizacijos savanoriai aplankė apie 50, ten uždegtos atminimo žvakutės „namukai”.

„Matydami ypač jautrią ir vis dažniau visuomenėje girdimą problemą apie neatsakingą vairuotojų elgesį kelyje bei minėdami Tarptautinę gyvybės dieną, rengėme pilietišką akciją „Tušti namai”, kurios metu, kartu su studentais, baikeriais bei policijos pareigūnais Kauno mieste žymėjome nelaimingų eismo įvykių vietas ir jose statėme mūsų pagamintus namukus“, – pasakojo akcijos organizatoriai.

Pastatyti namukai stikliniai, o viduje dega žvakutė, atspindinti patį žmogų – šviesos ir šilumos nešėją. Ant „namuko“ stogo savanoriai pateikė ir trumpą skaudaus įvykio aprašymą. Tokiu būdu stengiamasi parodyti, kad kiekvienas namukas yra konkretų asmenį menantis simbolis, o namukų gausa bei informacija ant jų paskatins mus atsakingiau elgtis keliuose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA