Primena apie šienapjūtės pavojus miestuose – Kas vyksta Kaune

Primena apie šienapjūtės pavojus miestuose

Organizatorių nuotr.

Žolės pjovimo sezoną pradėjusi teritorijų tvarkymo įmonė „Mano aplinka“ siunčia priminimą visuomenei – kieme plušantys trimeriai ar motorinės žoliapjovės gali prišaukti pavojų, todėl prie jais dirbančių žmonių vaikščioti reikėtų atsargiai.

Pjaunamoje žolėje tūno įvairių pavojų: nuo stiklo šukių iki šuniukų „minų“. Nei vienu, nei kitu kliudytas būti greičiausiai nenorite.

Viena didžiausių valymo ir teritorijų tvarkymo įmonių Lietuvoje „Mano aplinka“ vasaros sezono darbus pradeda specialiais mokymais savo darbuotojams. Šią savaitę Vilniuje kelios dešimtys kiemsargių buvo supažindinti su trimerių ir motorinių žoliapjovių (vadinamųjų „raiderių“) veikimu. Filialus Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Šilutėje, Rokiškyje ir kitur turinti bendrovė analogiškus praktinius mokymus ves ir šiuose miestuose.

Įmonės direktorius Karolis Pūkas akcentuoja, kad kiemsargių gerove rūpintis pirmiausia įpareigoja darbo saugos reikalavimai, tačiau žmonių darbo kokybė toli gražu ne formali. Trimerį į rankas paėmęs darbuotojas privalo „apsiginkluoti“ priklausančia amunicija: firminiu įmonės kombinezonu, specialiu nugarą juosiančiu diržu, veidą saugančiais akiniais, skydeliu bei garsą izoliuojančiomis ausinėmis. „Ypatingai kontroliuojame, kad žolę šiais aparatais pjaunantys žmonės dėvėtų visas saugos priemones. Mūsų praktikoje yra pasitaikę atvejų, kai savavališkai saugos reikalavimų nesilaikę kiemsargiai susižalojo akis ir susigadino klausą vien dėl to, kad saugos priemonės jiems pasirodė nereikalingos ar neišvaizdžios“, – neslėpė „Mano aplinkos“ vadovas.

Šią savaitę Vilniuje surengtuose mokymuose „Mano aplinkos“ specialistai darbuotojus mokė ne tik asmeninės atsakomybės dirbant su automatiniais prietaisais, bet ir akcentavo praeivių saugumą. Pjaunamoje žolėje slypi įvairių pavojingų šiukšlių ir atliekų. Ilgametę teritorijų tvarkymo patirtį turintys „Mano aplinkos“ darbuotojai žoliapjovių peiliais užkabina butelių kamštelių, akmenų, stiklo, plastiko, net metalo liekanų. Aprangoje naudojamos apsaugos priemonės, ypač veido tinkleliai ir akiniai, pasitarnauja peiliui įsukus pavojingus daiktus. Todėl nuo pavojų verta pasaugoti ir praeivius. „Mano aplinka“ perspėja gyventojus nevaikščioti arti žolę pjaunančius darbininkus ir neleisti to daryti vaikams. Mat pavojingos šukės ir kiti daiktai kartais lekia toli.

Vilniaus miesto teritorijas aplink daugiabučius bei viešąsias erdves prižiūrinti „Mano aplinka“ šienavimo sezoną pradės gegužės 1 d. Jis įprastai tęsiasi iki rugsėjo pabaigos. Žolynus prie magistralinių gatvių Vilniaus miesto savivaldybei įsipareigota šienauti 5 kartus per sezoną, daugiabučių kiemus – 3 kartus, skverus – 15 kartų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA