Kaune iškilmingai prisiekusiems kadetams antpečius įteikė Prezidentė | Kas vyksta Kaune

Kaune iškilmingai prisiekusiems kadetams antpečius įteikė Prezidentė

R. Tenio nuotr.

Prieš vidurdienį Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje iškilmingai priesaikai išsirikiavo 129 Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjaus auklėtiniai.

LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Vidaus reikalų viceministras Artūras Norkevičius, Krašto apsaugos viceministras Antanas Valys, Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos viršininkas Raimundas Matulis, Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis ir kiti garbūs svečiai šia proga jiems įteikė pirmuosius antpečius.

[galerija kiek=”28″]

Per ceremoniją LR Prezidentei, už tėvynės meilės ir pilietiškumo pavyzdį, nuolatinį dėmesį lietuvos jaunajai kartai, buvo suteiktas Garbės kadeto ženklas nr. 001.

Vienintelės tokios Baltijos šalyse mokyklos auklėtinių pasveikinti atvykusi šalies vadovė sakė, kad ši priesaika jaunuoliams – viena svarbiausių gyvenime.

Šią mokyklą ir visas keturias jos laidas globojanti šalies vadovė pabrėžė mokyklos išskirtinumus:

„Ji unikali: duoda ir vidurinį, ir bendrą išsilavinimą, ugdo patriotizmą, moko disciplinos, atsakomybės. Ne veltui čia besimokyti norintys jaunuoliai turi pereiti nemažą konkursą: į 1 vietą pretenduoja 7 vaikai, tad reikėtų ją plėsti“, – sakė LR Prezidentė.

Sieja ateitį

Po priesaikos ceremonijos kalbinti šešiolikmečiai Modesta Šmigelskytė ir Ramūnas Ivanauskas tikino, kad ateitį sieja tik su kariuomene arba policija.

Paklaustas, kodėl rinkosi lankyti ne paprastą, o kadetų mokyklą, vaikinas atsakė: „Paprasta mokykla tiesiog pabodo, norėjosi kažko išskirtinesnio.”

Ateitį R. Ivanauskas sieja su krašto apsauga.

„O aš stosiu mokytis policininkės specialybės, džiaugiuosi, kad dabar turėsiu pliusą stojant į aukštąsias mokyklas“, – šnekėjo kartu kalbinta M. Šmigelskytė.

Mergina pasakojo likusi sužavėta šiandien matydama vienintelę moterį tarp Prezidentės apsaugos darbuotojų. „Atrodė stipriai“, – sakė mergina ir atskleidė, kad Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų mokykloje, tarp karinių ir teisinių žinių įgavusi ir puikų fizinį parengtumą –  vienu ypu šiandien lengvai padaro 40 atsispaudimų.

Po priesaikos visi susirinkusieji buvo pakviesti pasivaišinti kareiviška koše, o LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė apie 20 min. pozavo su kartu norinčiais asmenukes pasidaryti kadetais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA