Beata Tiškevič: Kaunas pagrobė mano širdį | Kas vyksta Kaune

Beata Tiškevič: Kaunas pagrobė mano širdį

DELFI nuotr.

Aktorė, laidų vedėja bei socialinių iniciatyvų autorė Beata Tiškevič savo feisbuko paskyroje pripažino, jog Kaune jaučiasi kaip itin laukiamas svečias.

Kauną pamilti trukdė stereotipai

Moteris pripažino, jog augo apsupta stereotipų apie Kauną. „Užsukta kartojau tuos kvailus pokštus kaip ir visi kiti“, – teigė ji.

„Žmogaus atsakymas „Aš iš Kauno“ paskatindavo išleisti tokį garsą „aaa“, it man kaip mat viskas tapo aišku. Jeigu mane būtų pričiupę ir paklausę, kas yra tas viskas, kuris man absoliučiai aiškus, žinoma, kaip ir dauguma stereotipais betikinčių žmonių, būčiau sutrikusi, pakrikusi ir neturėčiau, kuo savo nuomonės paremt“, – pripažino B. Tiškevič.

Jos požiūris į Kauną pasikeitė tik tada, kai mieste buvo itin šiltai sutikta: „Kauną įsileidau į savo širdį tik tada, kai jau buvau per didelė tuos stereotipus viduj penėt“, – teigė žinoma moteris.

Tąkart jai stovint parduotuvės kasoje, greta stovinti moteris tarė „Beata, sveiki atvykę į Kauną!“. Tai, pasak B. Tiškevič, ir buvo akimirka, kai stereotipai dingo.

„Tuomet aš viską supratau. Labiausiai pajutau, kad esu laukiama. Kaip nuostabu būti svečiu, kurio laukia ir kuriuo džiaugiasi. Taip ir jaučiuosi nuo tada Kaune“, – pasakojo ji.

Kauniečiai nebijo būti vieni

Neseniai B. Tiškevič ir vėl lankėsi Kaune, skaitė pranešimą vienoje konferencijoje, o po jos nusprendė pasilikti dar keletui dienų tam, kad apžiūrėtų miestą.

„Pastebėjau, kad Kaune žmonės eina apytiksliai triskart lėtesniu žingsniu, nei Vilniuje. O Laisvės alėja trečiadienio 16 val. atrodo kaip Vilniaus Vokiečių gatvė sekmadienį. Kaune žmonės taip neskuba“, – viešnagės metu pastebėtus skirtumus tarp didmiesčių vardino moteris.

Bet labiausiai ją nustebino tai, kad Kaune galima išvysti daug žmonių, vaikščiojančių po vieną.

„Tai buvo labai gražu. Vilniuje vienam nėra labai jauku. Gal čia tik man taip. Tik vis, kai būnu viena, o vienai būti labai patinka, norisi pasiteisinti: „Aš čia sėdžiu viena kavinėje ir dainuoju be garso, nes man taip patinka būti. Aš nieko nelaukiu. Man viskas gerai“, – pasakojo ji.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA