Verslininkai piktinasi: nėra jokio aiškaus Laisvės alėjos rekonstrukcijos plano | Kas vyksta Kaune

Verslininkai piktinasi: nėra jokio aiškaus Laisvės alėjos rekonstrukcijos plano

Archyvo/ R. Tenio nuotr.

Laisvės alėjos rekonstrukcija kelia verslininkų pasipiktinimą, mat neteikiama informacija, kada bus galima veikti kaip ankščiau. Dabar sakosi, kad jie palikti likimo valiai, o kada bus nutiestas grindinys, lieka tik spėlioti. Tuo tarpu valdžia atkerta, jog visi planai yra vieša prieinami, o kitą savaitę su rangovais svarstys, kaip sumažinti rekonstrukcijos kaštus.

Nesibaigianti statybų aikštelė

Tarp A. Mickevičiaus gatvės ir Nepriklausomybės aikštės iškasinėjus Laisvės alėją, kauniečiams dabar tenka vaikščioti tarsi per statybų aikštelę. Šią atkarpą sudėtinga įveikti, nes einant per akmenis, galima kojas išsisukti, o palijus – čia tampa tikras purvynas. Todėl dažnas kaunietis renkasi kitus kelius.

Kad Laisvės alėjos pradžioje sumažėjo miestelėnų, labiausiai pajuto čia įsikūrę verslininkai. Jų pardavimai krito net 40 proc., o kai kurios parduotuvės iš viso užsidarė. Štai, pavyzdžiui, kokteilių baras planuoja vėl lankytojams duris atverti pavasarį. Knygynui „Pegasas“ ir taip buvo sunkūs laikai, tačiau rekonstrukcija privertė iš šios vietos visai išeiti.

„Buvo žadėta, kad grindinys bus sutvarkytas iki Šv. Kalėdų, tačiau dabar sako, jog nežinia, kada bus. Negana to, dar ir atrėžia, jog bus gerai tada, kai sutvarkysime. Jei jie tik vasarą pradės grindinį tvarkyti, tai mes prarandame dar vienerius metus. Dabar ši Laisvės alėjos dalis – kaip bulvių laukas, o aplinkui yra vien balos. Tai nesibaigianti statybų aikštelė. Jei neranda grindinio, lai paprastai išasfaltuoja, kad bent praeiti būtų galima“, – komentavo rekonstruojamoje Laisvės alėjos dalyje įsikūrusios sumuštininės „Stop & Go“ vadovas Danas Gerdžiūnas.

Dėl neiškloto grindinio verslininkai negali nei staliuko lauke pastatyti, nes nei savivaldybė, nei darbus atliekanti įmonė to griežtai daryti neleidžia.

Padėtų aiškus rekonstrukcijos planas

Verslininkas tikina, jog labai pagelbėtų, jei valdžia viešai paskelbtų konkrečias datas, kada, kas ir kur bus daroma, nes šiuo metu tik kalbama, kad bus gerai, kai iš viso bus. Rekonstrukcijos planas padėtų verslininkams planuotis šiuos metus ir, galų gale, būtų galimybė išeiti iš paliktos nežinios. D. Gerdžiūnas tikina, jog iš valdininkų yra sulaukęs ir netikėto atsakymo. Savivaldybės atstovai yra pareiškę, kad ne jų jėgose pasakyti, kada viskas baigsis.

Tuo tarpu miesto meras Visvaldas Matijošaitis nepritaria tokiai nuomonei, kad planas nėra paskelbtas. Anot vadovo, rekonstrukcija vyksta pagal planą ir nuo grafikų nėra atsiliekama. Be to, kaip tik kitą savaitę susitiks su rangovais ir aptars, kaip galima sumažinti darbų kaštus.

„Šią savaitę „Autokaustos“ atstovas atostogauja, tad su jais susitiksime kitą savaitę. Aptarsime, kaip viską galima padaryti ekonomiškiau. Nuo darbų plano tikrai neatsiliekame, o su planu galima tikrai susipažinti“, – patikino Kauno meras.

V. Matijošaičio teigimu, rangovai renkasi grindinį iš įvairių pavyzdžių. Užtrunka laiko, kol jie pavyzdžius parsisiunčia ir savo laboratorijose išbando, ar tinkamas mūsų klimato sąlygoms ir atlaikys krūvius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA