Kauno klinikinėje ligoninėje pradėtas vidinis patikrinimas | Kas vyksta Kaune

Kauno klinikinėje ligoninėje pradėtas vidinis patikrinimas

BNS 2015/12/22 19:41
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno klinikinėje ligoninėje antradienį pradėtas vidinis patikrinimas po to, kai šioje įstaigoje kraujo tyrimą dėl blaivumo atliko Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) direktorė Daiva Gineikaitė.

Įtariant, kad galėjo būti bandoma nuslėpti D.Gineikaitės girtumą, Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminį tyrimą, kurio metu ligoninėje atliko dokumentų poėmius.

„Direktorius nusprendė ištirti situaciją viduje – kaip kas buvo iš tikrųjų. Siekiame išsiaiškinti, kas iš viso atsitiko, kas buvo – pasiaiškinti patiems sau aplinkybes. Mums patiems netikėtas buvo tas vizitas, todėl bandome susidėlioti detales“, – BNS antradienio vakarą sakė ligoninės atstovas spaudai Saulius Tvirbutas.

Tyrimo metu bus aiškinamasi, ar darbuotojai tinkamai atliko savo pareigas.

D.Gineikaitė antradienį kaip specialioji liudytoja apklausta STT. Pirmadienį kaip liudytojai buvo apklausti kai kurie Kauno klinikinės ligoninės medikai, jiems įtarimai nepareikšti.

Policija teigia, kad neblaivi D.Gineikaitė šeštadienį Kaune sukėlė avariją. Jai alkotesteriu nustatytas vidutinis girtumas – 1,66 promilės.

Kiek anksčiau antradienį sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė BNS patvirtino, kad po avarijos papildomas kraujo tyrimas girtumui nustatyti buvo atliktas Kauno klinikinėje ligoninėje, čia teisėsauga vėliau atliko dokumentų ir D.Gineikaitės kraujo mėginio poėmius. Anot ministrės, D.Gineikaitė kraujo mėginį tyrimui davė tik praėjus kelioms valandoms.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA