Žalgiriečiai Klaipėdoje palaužė „Neptūno“ pasipriešinimą | Kas vyksta Kaune

Žalgiriečiai Klaipėdoje palaužė „Neptūno“ pasipriešinimą

Po netikėto pralaimėjimo savaitės pradžioje Kauno „Žalgirio“ komanda atsitiesė jau kitose „Tete-a-Tete Casino-LKL“ rungtynėse. Sekmadienį žalgiriečiai išvykoje nugalėjo Klaipėdos „Neptūną“ 82:73 (26:17, 17:22, 18:18, 21:16) ir toliau pirmauja šalies čempionate.

Rungtynių pradžioje Lietuvos čempionai pavyzdingai dirbo gynyboje, be to tritaškį smeigė Edgaras Ulanovas, o dviem taškais pranašumą didino Brockas Motumas – 5:0. Šeimininkams pavyko pralaužti žalgiriečių gynybą (5:4), tačiau E.Ulanovo ir Luko Lekavičiaus taškai atstatė penkių taškų persvarą – 9:4. Ketvirčiui įsibėgėjus po svečių klaidos sekė L.Lekavičiaus nesportinė pražanga ir klaipėdiečiai kirpo atsilikimą iki minimumo (9:8). Tiesa, ilgai netrukus tokia pat pražanga buvo užfiksuota ir kitoje aikštės pusėje prieš Mantą Kalnietį, dvitaškį pridėjo Ianas Vougioukas, tolimą bombą įskraidino Paulius Jankūnas ir kauniečiai jau pirmavo dvigubai – 16:8. Nepaisydamas pražangos taikliai krepšį iš vidutinio nuotolio atakavo Renaldas Seibutis, ketvirtąjį tašką įsirašė I.Vougioukas, o komandos kapitonas P.Jankūnas taiklių baudų metimų serija išsaugojo svečiams apčiuopiamą pranašumą po pirmojo ketvirčio – 26:17.

Antrajame kėlinyje R.Seibutis puikiai pastebėjo tolėliau krepšio buvusį I.Vougiouką, o M.Kalniečio perdavimus keturiais taškais pavertė iš skirtingų aikštės kraštų be klaidų krepšį atakavęs P.Jankūnas – 32:19. Po šeimininkų sušaukto pasitarimo „Žalgirio“ puolime pasižymėti pavyko tik nugara varžovą apžaidusiam E.Ulanovui ir spurtavę uostamiesčio krepšininkai pastebimai mažino atsilikimą (34:29). Po atsakomosios Gintaro Krapiko pertraukėlės tritaškiu penkioliktąjį savo tašką rinko P.Jankūnas, baudas sumetė I.Vougioukas – 40:34. Prieš pat didžiąją pertrauką tolimą šūvį realizavo ir L.Lekavičius, tačiau ilsėtis kauniečiai išėjo teturėdami keturių taškų persvarą – 43:39.

Vos tik startavus trečiajam kėliniui atsilaisvinęs tritaškį įskraidino M.Kalnietis, du taškus su pražanga pelnė kamuolį puolime ėmęs E.Ulanovas – 49:40. Visgi, kelios apmaudžios klaidos greitai nubraukė visą iki tol atliktą darbą, ir po šešių iš eilės „Neptūno“ taškų, minutės pertraukėlės prašė Kauno komandos trenerių štabas (49:46). Kovingu žaidimu E.Ulanovas užsitarnavo progą taškų sąskaitą papildyti nuo baudų metimų linijos (51:46), tačiau čia pat priekyje po tolimo šūvio jau buvo šeimininkų komanda – 51:52. Pirmą kartą atsidūrę besivejančiųjų vaidmenyje Lietuvos čempionai nepanikavo: baudas sumetė P.Jankūnas, o tritaškiu pirmuosius taškus pelnė Olivier Hanlanas – 56:52. Trečio ketvirčio pabaiga vyko tarsi ant sūpuoklių. „Neptūnas“ vėl buvo išsiveržęs į priekį (56:57), tačiau penki M.Kalniečio taškai galingai užbaigė permainingą ir atkaklią dešimties minučių atkarpą – 61:57.

Sėkmingą žaidimą M.Kalnietis pratęsė ketvirtajame kėlinyje, kuomet perėmęs kamuolį grūdo kamuolį iš viršaus, sudėtingą metimą realizavo O.Hanlanas – 65:59. Meistriškai verpstę atlikęs taškus įsirašė B.Motumas, o keletą kartų atidirbus gynyboje, tas pats B.Motumas ėmė kamuolį puolime ir didino pranašumą iki aštuonių (69:61). „Žalgirio“ krepšininkai toliau užtikrintai gynė savąjį krepšį, o tritaškiu dviženklį pranašumą atstatė komandas kapitonas – 72:61. Šeimininkai bandė artėti (72:65), bet sudėtingą dvitaškį su sirena įmetė laiku ir vietoje atsidūręs Siimas-Sanderis Vene – 74:65. Baudų metimais klaipėdiečiai mažino atotrūkį iki 74:68, tačiau visus neaiškumus išsprendė P.Jankūnas ir M.Kalnietis – 78:68. Per likusį laiką netikėtumų neužfiksuota ir „Žalgiris“ išsivežė pergalę iš Klaipėdos rezultatu 82:73.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA