Tituluoti „Barcelona” krepšininkai, atvykę į Kauną, laukia akistatos su „Žalgiriu” pilnutėlėje arenoje | Kas vyksta Kaune

Tituluoti „Barcelona” krepšininkai, atvykę į Kauną, laukia akistatos su „Žalgiriu” pilnutėlėje arenoje

delfi.lt 2015/11/05 19:29
DELFI nuotr.

Kauno „Žalgirio“ penktadienio vakarą Eurolygoje laukia akistata su tituluota „Barcelona“. Katalonai jau atvyko į Kauną, o legionierius Carslosas Arroyo pripažino, kad gerokai pasikeitusiai komandai dar reikia laiko susižaisti – vis tik Kaune varžovai tikisi tik pergalės.

[galerija kiek=”4″]

Kol kas C grupėje tiek „Žalgiris“, tiek „Barcelona“ laimėjo po dvejas rungtynes ir patyrė po vieną nesėkmę.

Pirmoje Eurolygos dvikovoje „Barca“ kiek netikėtai (62:71) nusileido Izmiro „Pinar Karsiyaka“ ekipai. Vėliau sekė dvi pergalės iš eilės – prieš „Stelmet“ (78:72) ir prieš Atėnų „Panathinaikos“ (77:52).

C. Arroyo Katalonijos klubui Eurolygoje vidutiniškai renka po 6 taškus. Puertorikietis pripažino, kad kol kas „Barcelona“ toli gražu nepasiekė optimalios sportinės formos.

„Kol kas mums sekasi gana sunkiai. Aikštėje nesijaučiame komfortabiliai, dar nepavyksta atrasti savo žaidimo, ne itin gerai suprantame vienas kitą. Labai tikiuosi, kad tai bus rungtynės, kurių metu visi žaidėjai įneš savo indėlį. Tikiuosi, kad tai leis mums švęsti pergalę“, – Krepšinis.lt sakė C. Arroyo.

Nors šį sezoną kauniečiai abi pergales šventė išvykose, C. Arroyo neabejoja, kad 15 tūkst. sirgalių palaikomas „Žalgiris“ savo aikštėje bus itin sudėtingas varžovas.

„Mūsų laukia labai sunki dvikova. „Žalgiris“ ypatingai stiprus namuose. Be to, kauniečių ekipoje netrūksta žaidėjų, kurie sukaupę daug patirties. Tačiau mes bet kokiu atveju nesitikime nieko kito, kaip tik geriausio“, – kovingai nusiteikęs buvo C. Arroyo.

Tuo tarpu „Žalgris“ ruošia planą katalonams.

„Aš manau, kad nė viena Eurolygos komanda neina į aikštę be numatyto plano ir plano B. Tai yra logiška, tačiau kitas dalykas įgyvendinti planą prieš priešininką, kuris labai stipriai pasikeitė nuo praėjusio sezono, tačiau liko tas pats treneris. Žaidžia labai panašiai, labai greitai. Greitame puolime ir poziciniame puolime atliekami deriniai, deriniai atliekami gerame greityje. Ypač puolėjai įveikia ilgis kelius. Laukia didelė užduotis tai sustabdyti“, – sako „Žalgirio“ strategas Gintaras Krapikas.

„Tikiu, kad treneriai parengs gerą planą, o mūsų užduotis bus tą planą įvykdyti“, – sako gynėjas Kasparas Vecvagars.

Žalgiriečiai tikisi ir audringo sirgalių palaikymo. Šiai akimirkai skaičiuojama, kad arenoje rungtynes stebės 14700 sirgalių.

„Kaip ir jie, taip ir mes turime savų ginklų. Be to, gali būti, jog arena bus užpildyta – to laukiame ir tikimės. Toks didžiulis palaikymas prideda teigiamų emocijų“, – sako G. Krapikas.

Pirmoje Eurolygos dvikovoje „Barca“ kiek netikėtai (62:71) nusileido Izmiro „Pinar Karsiyaka“ ekipai.

„Žalgiris“ ir „Barcelona“ jėgas išbandys penktadienį 19.40 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA