Sekmadienį keliuose keičiasi eismo tvarka | Kas vyksta Kaune

Sekmadienį keliuose keičiasi eismo tvarka

Kas vyksta Kaune nuotr.

Nuo sekmadienio vairuotojai pereina į žiemos laiką, tad kai kuriuose keliuose keičiasi greičiai. Taip pat artėja laikas, kai reikės į gatves išvažiuoti žieminėmis padangomis.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena Kelių eismo taisykles, kurios keičiasi lapkritį. Šiais metais buvo svarstyta leisti vasarines padangas pasikeisti į žiemines iki gruodžio, bet siūlymas nepatvirtintas, todėl lieka galioti tas pats padangų keitimo laikas – lapkričio 10-oji. Tačiau KET rašoma, jog nuo balandžio 10 d. iki spalio 31 d. draudžiama eksploatuoti transporto priemones su dygliuotomis padangomis, tačiau nuo rytojaus jau galima apsidrausti prieš artėjančius šaltukus.

Vairuotojai paprastai žiemines padangas užsideda dar ir ankščiau nei nustatyta data, tačiau pereiti prie žiemos greičių yra sudėtingiau. Primename, kad KET nurodo, jog nuo lapkričio 1-osios daugiau nei 400 km ilgio ruože mažinamas greitis.

Nuo balandžio 1 iki spalio 31-os maksimalus leistinas greitis keliuose Vilnius-Panevėžys ir Kaunas-Klaipėda yra 130 km/h., tačiau nuo lapkričio 1-osios iki kovo 31-os jis mažėja iki 110 km/h. Taip pat mažėja ir leistinas greitis greitkeliuose – Vilnius-Kaunas ir Šiauliai-Radviliškis. Vasaros sezonu čia leistina važiuoti 120 km/h., žiemą – 110 km/h.

Greitis žiemos metu nesikeičia gyvenvietėse ir visus metus išlieka 50 km/h, užmiestyje – 90km/h ir žvyrkeliuose – 70km/h.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA