Nuostolius gali tekti atlyginti ir buvusiems bankrutavusios įmonės vadovams – Kas vyksta Kaune

Nuostolius gali tekti atlyginti ir buvusiems bankrutavusios įmonės vadovams

Prieš vienerius metus buvau įmonės vadovu, kuri neseniai bankrutavo. Išeidamas iš darbo neperdaviau naujam įmonės direktoriui visų dokumentų ir dabar bankroto administratorius prašo priteisti įmonei padarytus nuostolius ne tik iš paskutinio įmonės vadovo, bet ir iš manęs. Ar jis tikrai turi tokią teisę, nes aš juk nebuvau įmonės direktoriumi, kuomet ji bankrutavo?

Į klausimą atsako advokatė Raimonda Lazauskienė:

Įstatyme nustatytos pareigos tik bankroto bylos iškėlimo metu vadovavusiam asmeniui perduoti dokumentus ir turtą bankroto administratoriui įtvirtinimas (Įmonių bankroto įstatymo (toliau – ĮBĮ) 10 straipsnio 4 dalies 6 punktas ir 7 dalies 2 punktas) savaime neatima teisės bendrovei reikšti ieškinį dėl žalos atlyginimo ir ankstesniems bendrovės vadovams, jei jie savo vadovavimo laikotarpiu neteikė privalomosios finansinės atskaitomybės ir (arba) tinkamai neperdavė dokumentų naujam įmonės vadovui ne dėl įmonės kaltės.

Skirtingais laikotarpiais vadovavusiems bendrovės vadovams gali atsirasti civilinė atsakomybė už įmonės dokumentų ir turto neperdavimą bendraisiais pagrindais. Ši pareiga kildintina iš CK 2.87 straipsnio 1 dalies, taip pat iš specialiųjų Akcinių bendrovių ir Buhalterinės apskaitos įstatymų nuostatų.

Klausimus, į kuriuos pageidaujate advokatės atsakymų, galima siųsti el.paštu [email protected]

Pageidaujančius asmeninės konsultacijos ir teisinių paslaugų, prašome kreiptis tiesiogiai į advokatę telefonu 8 671 29151, arba atvykti į advokatų kontorą “ADVOCATERA“, esančią I. Kanto 24-12, Kaune.

Daugiau naudingos informacijos galite rasti ir advokatų kontoros “ADVOCATERA“ interneto svetainėje : www.advocatera.lt

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA