„Ryšių kiemelyje 837“ – geriausio Didžiosios Britanijos studento rečitalis ir popart’o tapybos paroda | Kas vyksta Kaune

„Ryšių kiemelyje 837“ – geriausio Didžiosios Britanijos studento rečitalis ir popart’o tapybos paroda

Krepšinio sirgalių šūksniai šiomis dienomis aidi kiekvienoje atviroje ar uždaroje Lietuvos erdvėje – ne išimtis ir Kauno „Ryšių kiemelis 837“. Visgi paskutinis sezono mėnuo čia gausus ir kultūrinių įvykių – kaip ir kiekvieną savaitę, taip ir įsibėgėjant rugsėjui kiemelyje vyksta koncertai, o penktadienį bus atidaryta ir tapybos darbų paroda.

Rugsėjo 8-ąją, trečiadienį savo rečitalį „Ryšių kiemelyje 837“ surengs Škotijos Karališkosios Konservatorijos magistrantas Robertas Lozinskis. Daugelio respublikinių ir tarptautinių konkursų laureatas šiemet itin sėkmingai pasirodė festivalyje „Newbury Spring Festival“, kur atstovavo savo alma mater – čia lietuvis pripažintas geriausiu Didžiosios Britanijos pianistu tarp studentų.

Buvęs M.Rostropovičiaus ir Roderick F. Tuck fondų stipendininkas, įvertintas ir Lietuvos valstybės vadovų padėkomis, yra tobulinęsis tobulinosi pas tokius žymius pianistus, kaip Dmitri Bashkirov, Mikhail Voskresensky, Oliver Kern, Elisabeth Leonskaja, Roland Krüger ir kt. Robertas aktyviai koncertuoja kaip kamerinio ansamblio dalyvis, o ateinančiais metais kaip solistas pasirodys su Maskvos Valstybiniu Simfoniniu Orkestru, Taip pat numatomi koncertai San Chosė koncertų salėje Kosta Rikoje bei rečitaliai Škotijoje ir kitose Europos valstybėse.

Penktadienį, rugsėjo 11-ąją Ryšių istorijos muziejaus kiemelis virs meno galerija – čia savo darbus pristatys menininkas Mindaugas Jankauskas. Sostinėje studiją „De Profundis“ įkūręs tapytojas pastaruoju metu vis daugiau laiko itin produktyviai leidžia Kaune.

Šančiuose užaugęs, kurį laiką Londone gyvenęs ir kūręs M. Jankauskas įkvėpimo šią vasarą pasisėmė Nidoje, ir, grįžęs į gimtąjį miestą, per keletą savaičių savo darbais užpildė visą „Ryšių kiemelio 837“ erdvę. Pastarųjų renginių lankytojai jau spėjo įvertinti dalį ekspresyvių, didelių gabaritų menininko paveikslų, bet oficialaus parodos atidarymo metu publikai bus pristatyti ir dar neeksponuoti, ką tik nutapyti darbai.

Popkultūros artefaktai, čia pat koncertuojantys atlikėjai, krepšininkai – ir ant drobės, ir ant tapyboje įprastai nenaudojamų audinių gimstančių M. Jankausko paveikslų herojais tampa ryškios asmenybės ar įsimintini kasdienybės objektai. Neretai fotografiją, kostiumo dizainą, tapybą studijavusio, daugybę personalinių parodų surengusio, knygą „Artbook“ praėjusiais metais išleidusio menininko susižavėjimo objektu tampa ir jis pats – tiesa, kiekvienas autoportretas žymi skirtingą M. Jankausko būseną ar gyvenimo etapą. Pats jis kviesdamas į parodos atidarymą vadina šį veiksmą savo kūrybos veidrodžiu ir teigia esąs apimtas sizifiško pasitenkinimo.

Sekmadienį su sendaikčių, rankdarbių bei vinilinių plokštelių entuziastais atsisveikins visą vasarą šurmuliavęs blusų turgelis „Vintage Sundays“. Paskutinius pardavėjus bei pirkėjus sveikins sentimentalių merginų duetas „Elle G“, kiemelio grindinį tryps lindyhop’o šokėjai, o praeivius nuo pat vidurdienio į vidų vilios rūkstantis grilis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA