Sučiupo prekybos centro „teroristą” – studentą | Kas vyksta Kaune

Sučiupo prekybos centro „teroristą” – studentą

Asociatyvi / Kas vyksta Kaune nuotr.

Gegužės 28 d. 13.08 val. Bendrajame pagalbos centre buvo gautas anoniminis pranešimas, kad Kaune, Šiaurės pr., sprogs parduotuvė.

Šią informaciją gavę policijos pareigūnai pradėjo dirbti pagal planą „Skydas“. Į įvykio vietą atvyko specialiosios tarnybos, iš pastato buvo evakuoti žmonės.

Atvykę Lietuvos policijos antiteroristinių operacijos rinktinės „Aras“ Sprogmenų paieškos ir neutralizavimo skyriaus specialistai ir apžiūrėję įvykio vietą, sprogmens ar kito įtartino daikto nerado.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 285 str. 2 d.
Po kelias dienas trukusių paieškų, kriminalistai nustatė, kad šią nusikalstamą veiką padarė 23 metų amžiaus studentas iš Marijampolės apskrities. Jis savo kaltę pripažino, aiškino, kad taip pajuokavo ir norėjo pažiūrėti, kaip dirba tarnybos.

Tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 3-ojo skyriaus prokurorai.

Už šį baudžiamąjį nusižengimą gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas. Artimiausiu metu byla pasieks teismą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA