Pilnutėlė „Žalgirio“ arena pasitiko Šv. Valentino dieną kitaip | Kas vyksta Kaune

Pilnutėlė „Žalgirio“ arena pasitiko Šv. Valentino dieną kitaip

R. Tenio nuotr.

Trokštančius mylėti ir būti mylimais jau aštuntus metus iš eilės vykstantis renginys „Valentino diena kitaip“ vėl sukvietė tūkstantines minias į Kauno „Žalgirio“ areną. „Mylėk ir daryk, ką nori“ – štai šiuo šūkiu buvo vadovaujamasi visą renginį, kuris nepaliko abejingų.

Kauno arkivyskupija jau aštuntą kartą sukvietė kartu švęsti jaunimo ypač pamėgtą mylinčių žmonių dieną – Vasario 14-ąją. Kelti lūkesčiai pasiteisino – įsimylėjeliai užpildė visą „Žalgirio“ areną. Šiais metais buvo pasirinktas Šv. Augustino šūkis: „Mylėk ir daryk, ką nori!“, kuris įkvėpė ne tik kauniečius, bet ir svečius iš visos Lietuvos bei užsienio. Organizatoriai tikina, jog kai myli, kitaip ir negali būti,.

Tai renginys, kuris kvietė švęsti meilę – tą, kuri prasidėtų, bet greit nesibaigtų, tą, kuri trokštų pažinti, augti, skleistis, tą, kuri būtų kažkas daugiau ir tvariau, nei vien gražieji Valentino dienos laiškeliai ir dovanėlės, tą meilę, kuria esame švelniai vedami ir dėl to negalime šios Meilės žinios pasilaikyti tik sau.

Apie tai renginyje – profesionalia muzika, šokiu ir širdies liudijimais – dalinosi Lietuvoje jau gerai pažįstami „Saulės broliai“, kunigas pranciškonas Paulius Vaineikis bei svečiai iš Italijos bei Vokietijos. Sesuo vienuolė Anna Nobili – profesionali šokėja iš Italijos, savo istorija ir šokiu paliudijo, kaip ją, šokančią ir ieškančią meilės nuotykių naktiniuose klubuose, Dievas galėjo visur susirasti ir atvesti iki vienuolinio gyvenimo.

Pagrindinis šio vakaro muzikantas – Paddy Kelly (Michael Patric Kelly) – bemaž šešiais stiliais muzikuojantis atlikėjas, pardavęs daugiau nei 20 milijonų albumų, pelnęs 48 auksinius ir platininius diskus, pradėjęs nuo gatvės muzikantų, tapusių pasaulinio garso grupe „Kelly Family“, o šiandien koncertuojantis milžiniškuose stadionuose ir ten išdrįstantis liudyti, jog Dievas – ne iliuzija, bet šviesa, nušvietusi jo paties gyvenimą nevilties naktyje. „Gerai prisimenu Lietuvą, todėl labai džiaugiuosi, kad vėl galiu ten vykti“, – sako Paddy Kelly.

„Valentino diena kitaip“ sulaukia vis didesnio populiarumo. Ir čia susirenka ne garbaus amžiaus močiutės, o jaunimas, kuris pasiruošęs džiaugsmingai judėti pitrmyn.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA