Skaitytoja: mažametės mama girtuokliauja, o visų rankos surištos | Kas vyksta Kaune

Skaitytoja: mažametės mama girtuokliauja, o visų rankos surištos

Archyvo/ R.Tenio nuotr.

Į portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi moteris ir papasakojo, jog yra nusivylusi policija ir socialiniais darbuotojais, mat ji žino, jog vienuose namuose gyvena mažametė mergaitė, o ją prižiūri girtuokliaujanti motina. Tačiau, anot skaitytojos, niekas negali nieko padaryti, tad vaikas priverstas ir toliau kentėti.

Skaudu, kai tėvai turi išsiskirti ir vaikas lieka gyventi su vienu iš tėvų. Dažnai tėvų susitarimu arba teismo nuosprendžiu vaikas lieka gyventi pas kurį nors iš tėvų. Tačiau nebūtinai yra išklausoma paties vaiko nuomonė ir norai. Sunkiausia vaikui, kai jis tampa įrankiu ir yra tampomas per visokias institucijas, kad gyventų būtent su kažkuriuo iš tėvų.

„Kas vyksta Kaune“ žurnalistams moteris papasakojo, jog šiuo metu vyksta teismo procesas, nes septynių metų mergaitė po skyrybų liko gyventi su mama, tačiau ši nevengia pakilnoti taurelės, todėl vaikas namuose yra neprižiūrimas.

Portalo skaitytoja pasakojo, jog motina buvo užsikodavusi ir negėrė apie metus, tačiau per didžiąsias metų šventes, vėl paslydo ir iki šiol negali grįžti į normalaus gyvenimo vėžias. Dėl to vaiko tėvas nori pasiimti mergaitę pas save. Pasak moters, šiuo metu tėvas dirba, o mergaitės motina – jau kurį laiką ne. Be to, ji jau tris kartus bausta už vaiko nepriežiūrą, todėl mano, jog septynmetė turėtų gyventi būtent su tėvu. Tačiau, kol teismas visko neišsiaiškins, vaikas liks pas mamą.

Pareigūnų rankos surištos

Skaitytoja tikina, jog ne kartą buvo taip, jog ji kreipėsi į policijos pareigūnus, kad šie atvažiuotų su alkotesteriu ir užfiksuotų, jog motina girta. Moteriai ne kartą teko iš pareigūnų išgirsti, jog tai yra nemirtinas atvejis, todėl nevažiuos tikrinti. Tiesa, kartą mergaitės mamą buvo aplankę pareigūnai, tačiau su savimi neturėjo alkotesterio, tad motinos advokatė iš policijos pareigūnų ataskaitos ištraukė, jog jokių pažaidimų nebuvo užfiksuota. Tada motina suplojo rankomis ir pareiškė, jog tėvas niekaip neįrodys, kad ji geria.

Socialiniai darbuotojai taip pat nenori vargintis ir į viską užmerkia akis. „Mergaitė grįžta iš mokyklos ir randa girtą motiną, miegančią jos lovoje, tada pradeda verkti, kad neturės, kur miegoti“, – pasakojo į „Kas vyksta Kaune“ paskambinusi moteris. Jokie vaiko pasakymai, anot skaitytojos, socialiniams darbuotojams nėra svarbus ir jie taip pat nesiteikia aplankyti nei vaiko, nei girtuokliaujančios motinos.

Į redakciją paskambinusi moteris svarstė, kaip galima įrodyti, kad vaikui namuose nesaugu, nes jokie pareigūnai į jokius šauksmus neatsiliepia. Šiuo metu vyksta teismo procesas, tačiau jei pareigūnai nepadeda užfiksuoti nusižengimų, gali neužtekti įrodymų ir mergaitė toliau gyvens su mama.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA