Krauju pažymėta perėja atnaujinta. Ar ji taps saugesnė? | Kas vyksta Kaune

Krauju pažymėta perėja atnaujinta. Ar ji taps saugesnė?

R. Tenio nuotr.

Po skaudžių įvykių, atnaujinta viena avaringiausių pėsčiųjų perėjų Kaune. Tiesa, neaišku ar atnaujinimai sumažins pavojų, mat keleiviams, išlipusiems iš viešojo transporto, gatvę reikia kirsti prieš pat autobusą, o ne už jo, kas sudaro avarinę situaciją.

Krėvės prospekte, ties 26A pastatu seniau pėsčiųjų perėja gatvę kirsdavo įstrižai. Dėl to visai neseniai šioje vietoje įvyko eismo įvykis, per kurį nukentėjo pėsčiasis. Žiemos metu įvykus nelaimei, šioje perėjo žuvo moteris. Dėl to, jog apsaugoti kitus eismo dalyvius, valdžia, kartu su draudimo bendrove, nusprendė atnaujinti perėją.

Dabar pėstieji kelią gali kirsti kaip ir kitose perėjose. Linijos neina įstrižai gatvės. Visgi, nors perėja atnaujinta, kelia abejonių, kad bus mažiau pavojinga. Mat išlipus iš viešojo transporto Draugystės parko stotelėje, keleiviai gatvę kerta iš autobuso priekio. Tai sudaro avarinę situaciją, nes vairuotojai, važiuojantys antra eismo juosta, gali nepastebėti gatvę kertančių žmonių ir gali pasikartoti skaudi nelaimė.

„Lietuvos draudimas“ kartu su Kauno miesto savivaldybe rekonstravo iš esmės: dalį perėjos perkėlė atokiau nuo stotelės, įrengė vairuotojų dėmesį atkreipiančius ryškius perėjos ženklus geltoname fone bei išliejo specialią raudonos spalvos dangą, kuri sumažina automobilio slydimo ir stabdymo kelią. Šiemet tai jau ketvirta „Lietuvos draudimo“ klientų, besinaudojančių elektronine savitarnos sistema ir atsisakiusių popierinių laiškų bei sutaupytus pinigus skiriančių perėjoms modernizuoti, atnaujinta pavojinga ir nereguliuojama pėsčiųjų perėja šalyje.

„Gatvių būklės gerinimas ir eismo saugumo užtikrinimas yra vieni iš svarbiausių mūsų prioritetų. Nors šie saugumą keliuose užtikrinantys veiksmai reikalauja nemažai lėšų, o privataus kapitalo investicijos į miesto infrastruktūros gerinimą dar nėra dažnas reiškinys, pastaraisiais metais vis daugiau verslo atstovų prisideda prie miesto gerovės. Šįkart kartu su projekto partneriu „Lietuvos draudimu“ modernizavome vieną pavojingiausių Kaune nereguliuojamų pėsčiųjų perėjų V. Krėvės prospekte. Įgyvendindami šios perėjos rekonstrukcijos projektą siekiame spręsti eismo saugumo problemas ir kartu mažinti nelaimių, kuriose nukenčia pėstieji, skaičių“, – teigė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA