Netikėtas reidas kelyje Kaunas–Vilnius: tik lietuviai gali būti tokie išradingi | Kas vyksta Kaune

Netikėtas reidas kelyje Kaunas–Vilnius: tik lietuviai gali būti tokie išradingi

delfi.lt 2014/11/08 14:09
DELFI nuotr.

Šeštadienio rytas ne visiems į Vilnių suskubusiems vairuotojams buvo malonus – kelyje Kaunas–Vilnius, prie pat sostinės, gausybė kelių policijos pareigūnų surengė netikėtą reidą. Nors tokie patikrinimai tikrai nereti, policijos pareigūnams pažeidėjai įkliuvo vieną po kito. Vieną įkliuvusįjį būtų galima vadinti išskirtiniu optimistu – jo turėtas vairuotojo pažymėjimas atrodė kaip prasto dailininko terlionė.

Vos pradėję darbuotis pareigūnai sustabdė techninės apžiūros taip ir nespėjusį susitvarkyti „Toyota Corola“ vairuotoją. Kone kartu su juo sustabdytas dar vienas pažeidėjas, kuriam teko pademonstruoti lietuvišką miklumą – automobilis „VW Passat“ buvo su neleistinomis žibintų lemputėmis. Vairuotojas tuoj pat ėmėsi darbo – įsuko kitas lemputes, mat kitu atveju būtų anuliuota techninė apžiūra. Baigiantis reidui įkliuvo dar vienas tokio pat likimo draugas su automobiliu „Mazda“, kuris irgi nepatingėjo pasidarbuoti, kad tik nebūtų anuliuota techninė apžiūra.

Pirmasis įkiuvęs automobilio „Toyota Corola“ vairuotojas laimės išsaugoti automobilį neturėjo. Policijos pareigūnai nusuko automobilio valstybinius numerius ir iškvietė autovežį. Kol šis atvažiavo, „Toyota Corola“ vairuotojas įdėmiai stebėjo kokie dar vairuotojai įkliūva ir kaip dirba policija.

Netrukus įkliuvo neįtikėtinas optimistas, kurio vairuotojo pažymėjimas atrodė lyg nupieštas pieštuku. Ir labai nekokybiškai. Net jo vairuotame sidabriniame „Volkswagen“ automobilyje kabėjęs oro gaiviklis, panašus į vairuotojo pažymėjimą, atrodė kaip kokybiškiau padaryta klastotė. Tiesa, šio oro gaiviklio „vairuotoja“ – beždžionė. Paaiškėjo, kad automobilis su gana miglota istorija, mat tranzitiniai numeriai taip pat negalioja.

Policijos pareigūnai sutelkė dėmesį į vairuotoją. Kilo įtarimų, kad ant pateiktos klastotės neatitinka ir asmens duomenys. Greičiausiai, prastą „dailininko“ darbą pateikęs vairuotojas tikro vairuotojo pažymėjimo nėra turėjęs. Kas tas vaikinas, policijos pareigūnai aiškintis perdavė kitiems kolegoms, vaikinui teko keliauti į policijos komisariatą.

Reido metu įkliuvusieji „iš po vakarykščio“, lyg susitarę tvirtino, kad puikiai jaučiasi. Automobilio „Honda“ vairuotojas sakė, kad skubėjo į darbą. Bet kai žmona sužinos, kad jis įkliuvo policijai, o alkoholio matuoklis parodė 0,80 prom. girtumą, nebus laiminga. O dar gresia prarasti vairuotojo pažymėjimą. Tokios žinios vyras mylimai moteriai nė nedrįso iš pat ryto pranešti, kad negadintų jai nuotaikos. „Būčiau žinojęs, būčiau važiavęs autobusu“, – neslėpė nuoskaudos vyras.

Dar vienas „iš po vakarykščio“ – automobilio „Mazda“ vairuotojas plačiai šypsojosi ir „puikiai jautėsi“ iki alkoholio matuoklyje pamatė 0,97 promiles. Jo šypsena kuriam laikui dingo. „Nesitikėjau“, – tarstelėjo. Tiesa, nuliūdo neilgam. Laukdamas kol policija surašys protokolą, telefonu ieškojo, kas galėtų parvairuot jo mašiną ir vėl šypsojosi.

Kur kas prastesnė savijauta buvo tų, kurie vos keliomis šimtosiomis promilėmis neviršijo leistinos ribos. Viso tokių pasitaikė šeši. Vieni atsidūsėjo, kiti tiesiog tylomis pasirašė policijos žurnale, o mikroautobuso vairuotojui panašu, kad prabėgo prieš akis visas gyvenimas. Vyras per kelias sekundes išbalo, jam ėmė drebėti rankos ir net alkoholio matuoklio ekrane pamatęs, kad vos vos neviršijo leistinos normos, dar negreit atsigavo.

Per valandą įkliuvo ir vos kelis mėnesius vairuotojo pažymėjimą turintis jaunuolis su BMW. Panašu, kad kelių eismo taisyklių pažeidimais jis didžiuojasi – jau turi keturis protokolus, tačiau žalio lapo ant automobilio neklijuoja. Baudą teks susimokėti ir už tai.

Viso įkliuvo dešimt pažeidėjų. Du jų ignoravo saugos diržus, dar vienas tiesiog laiku pamiršo apdrausti automobilį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA