Skaitytojai informuoja apie dar vieną sukčiavimo būdą | Kas vyksta Kaune

Skaitytojai informuoja apie dar vieną sukčiavimo būdą

Interneto archyvo nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojai toliau informuoja apie sukčiavimo atvejus ir ragina nepasiduoti provokacijoms, taip išsaugant savo pinigus. Šį kartą sukčiai bandė išvilioti visos įmonės pinigus.

Po „Kas vyksta Kaune“ straipsnių apie apgavystes, sukuriant Valstybinės mokesčių inspekcijos internetinį puslapį bei apsimetant „Lesto“ darbuotojais, kurie grąžina permokas už elektrą, redakciją pasiekė dar vienas laiškas. Skaitytoja papasakojo istoriją, kaip pareigūnais apsimetę sukčiai ragino išduoti bankų kodus.

Savo įmonėje sulaukėme skambučio. Labai gudriai sumąstė apgauti. Apsimetė, kad skambina iš policijos, iš tyrėjų skyriaus, dėl neva pamestos banko prisijungimo korteles. Buvo tikrai gerai pasiruošę namu darbus. Žinojo daug apie įmonę, labai sklandžiai šnekėjo.

Paskambinę, bandė įtikinti, kad nori užšaldyti sąskaita, nes neva kažkas plauna pinigus ar bando prisijungti prie internetines mūsų bankininkystes. Staiga sujungė su ,,banku“, kad pasakytume visus kodus ir jie staigiai sutvarkytų šitą nesusipratimą ,kad mes neprarastume pinigu.

Kalbėjosi su mumis apie 30 min, bandė įtikinti, kad nereikia važiuoti į jokius bankus ir galima viską sutvarkyti ir telefonu, nes jeigu greitai nepadarysime jie turi teise užšaldyti sąskaitą dviem metams. Vis dėlto, nepatikėjome tuo ir padėjome ragelį. Susisiekėme su banku ir jie paaiškino, kad jokių panašių skambučių niekas net ir negalėtų daryti iš banko ir ypač prasyti pasakyti prisijungimo kodų, tad čia tikrai yra apgavystė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA