Pirmose Eurolygos rungtynėse „Žalgiris” kovėsi su „Real”, bet pergalės iškovoti nepavyko | Kas vyksta Kaune

Pirmose Eurolygos rungtynėse „Žalgiris” kovėsi su „Real”, bet pergalės iškovoti nepavyko

Archyvo / R. Tenio nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Ispanijoje pradėjo 2014-2015 m. Eurolygos sezoną. Penktadienį Madride žalgiriečiai susitikę su vietos „Real“ komanda, pirmąsias rungtynes pralaimėjo rezultatu 71:80 (14:13, 21:19, 14:24, 22:24).

Pirmuosius Lietuvos čempionų taškus Eurolygoje po puikaus prasiveržimo pelnė Lukas Lekavičius, po perimto kamuolio du taškus pridėjo Jamesas Andersonas – 4:2. J.Andersonas pataikė ir iš toli, atšokęs savo taškų kraitį dviem taškais atidarė Paulius Jankūnas (9:5). Gynyboje galingu bloku Rudy Fernandezui pasižymėjo Artūras Gudaitis, dar du taškus pelnė P.Jankūnas, o nuo suolo pakilęs Darius Songaila didino persvarą metimu iš vidutinio nuotolio – 13:8. Drąsiai sužaidęs Vaidas Kariniauskas įmetė vieną baudos metimą, ir nors taškų iš žaidimo per kelias minutes pelnyti nepavyko, geros gynybos dėka buvo laimėtas pirmasis ketvirtis – 14:13.

Antrąjį kėlinį penkiais taškais be atsako pradėjo Eurolygos vicečempionai ir pirmą kartą šiame mače išsiveržė į priekį – 14:18. Tuomet iniciatyvos ėmėsi J.Andersonas. Jis ne tik pataikė iš trijų taškų zonos, bet ir atliko tikslų perdavimą D.Songailai – 19:19. „Žalgirį“ į priekį truktelėjo Artūro Milaknio tolimas metimas bei sėkmingas J.Andersono reidas arčiau krepšio – 24:19. Aikštėje pasirodęs Tomas Dimša taipogi atliko rezultatyvų prasiveržimą, o varžovą pašokdinęs J.Andersonas tritaškiu pelnė tryliktąjį savo tašką (29:25). L.Lekavičius lengvai rado spragų šeimininkų gynyboje ir pelnė taškus iš po krepšio (31:25), tačiau tuomet sekė penki šeimininkų taškai – 31:30. Dviejų minučių kauniečių tylą nutraukė L.Lekavičiaus taiklus metimas iš vidutinio nuotolio, baudos metimus sumetė Robertas Javtokas bei „Žalgiris“ pirmąją rungtynių pusę laimėjo trimis taškais – 35:32.

Trečiasis kėlinys prasidėjo dar vienu tiksliu J.Andersono metimu, o po puikaus L.Lekavičiaus perdavimo ataką iš po krepšio užbaigė R.Javtokas – 39:34. Ispanai, įjungę aukštesnę pavarą, surinko devynis taškus ir pradėjo pavojingai tolti (39:43). Varžovams atsiplėšti neleido taiklus D.Songailos dvitaškis, trijų taškų vertės tikslus A.Milaknio metimas bei dvi J.Andersono baudos – 46:47. Trečiojo kėlinio pabaigoje žalgiriečiams koją kišo pramesti baudų metimai (iš viso tik 7 taiklios baudos iš 15) ir kelios klaidos, kurias varžovams pavyko paversti taškais – 49:56.

Kartu su lietuviais ir ispanais A grupėje dar žaidžia Stambulo „Anadolu Efes“, Sasario „Dinamo Banco di Sardegna“, Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ ir Kazanės „Uniks“.

Antro turo rungtynės žalgiriečių laukia kitą penktadienį, spalio 24 d., namuose su „Nižnij Novgorod“ ekipa iš Rusijos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA