Metų vairuotojui sunkiausia užduotis – vairavimas | Kas vyksta Kaune

Metų vairuotojui sunkiausia užduotis – vairavimas

Roko Tenio nuotr.

Kauno Automobilių dienose vyko Lietuvos geriausio vairuotojo varžybų finalas. Jame varžėsi 15 vyrų ir trys moterys. Įveikus daugybę rungčių, nugalėtoju tapo IT specialistas Dominykas Danys. Tarp moterų geriausia vairuotoja – Inga Blaževičienė. Kviečiame susipažinti su geriausiu Lietuvos vairuotoju ir trumpai apžvelgti varžybų rungtis.

Jau ketvirtą kartą Lietuvos geriausio vairuotojo varžybose dalyvaujantis Dominykas šiais metais pagaliau iškovojo pergalę – šiais metais „Geriausio Lietuvos vairuotojo“ titulas atitenka būtent jam.

Kaip sekėsi praėjusiais kartais?

Dalyvauju jau ketvirtą kartą. Trečią kartą esu finale. Laimėjus išsipildė du gyvenimo tikslai: esu geriausias vairuotojas Lietuvoje. Manau, kad labai greitai juo tapau, nes dalyvavau tikrai nedaug kartų. Be to, laimėjęs važiuosiu į Ženevą.

Kaip tobulini vairavimo įgūdžius?

Kartais vairuoju slalomo varžybose. Prieš geriausio vairuotojo varžybas skaitau KET, seku visus redakcijos pataisymus. Taip pat skaitau visus auto žurnalus bei stebiu televizijos laidas. Šiaip didžiausias tobulinimas ir yra dalyvavimas šiose varžybose.

Kokioje rungtyje sekėsi prasčiausiai?
Šiais metais buvo daug įdomių rungčių. Keista, tačiau prasčiausiai sekėsi vairavimo užduotis.

Kokia tavo profesija?
Esu IT specialistas. Dirbu su kompiuteriais Tarptautinėje verslo mokykloje.

Kokį automobilį vairuoji?
Kasdienis automobilis „Fors Mondeo“, nekasdieninis – BMW.

Kaip dažnai vairuoji? Kiek kilometrų esi nuvažiavęs?
Vairuoju kasdieną jau aštuntus metus. Tai maždaug galėtų būti arti 300 tūkstančių kilometrų. Tačiau tolimiausia kelionė, ko gero, buvo iki Rygos.

Ar po pergalės lakstysi gatvėmis?
Natūralu, kad dabar turėsiu rodyti pavyzdį kitiems vairuotojams. Negalėsiu išsišokti, nusibausti. Tačiau BMW neparduosiu ir jo posūkiai veikia.

Ar pritari, kad reikėtų griežtinti baudas už KET nesilaikymą?
Aš manau, kad jos yra pakankamai griežtos. Jos pakankamo dydžio. Tiesiog gal reikėtų skatinti vairuotojų kultūrą keliuose.

Ką manai apie Lietuvos vairuotojus ir jų kultūrą?

Manau, kad kultūra nėra labai gera, bet nuolatos gerėja.

Lietuvos geriausio vairuotojo varžybos, tai ne tik vairavimo sugebėjimų išbandymas. Visiems dalyviams teko išbandyti tiek teorinių, tiek praktinių užduočių. Ko gero, įdomiausia rungtis – automobilių smigis, kai ant automobilio priekio yra pritaisytas strypas ir reikia su juo pataikyti į smigį, esantį ant žemės. Daugeliui dalyvių ši rungtis buvo viena sunkiausių. Taip pat vairuotojams teko suteikti pirmąją pagalbą, atpažinti automobilio detales, greičiausiai įveikti kliūčių ruožą ir pademonstruoti išmonę kitose rungtyse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA